Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MGT Capital’a Bitcoin Madencilik Operasyonunu Genişletmesi İçin 2.4 Milyon Dolar Fon

Bitcoin madencilik ve siber güvenlik şirketi MGT Capital, 2.4 milyon dolar yatırım aldı. 

MGT Capital’ın parası, UAHC Ventures LLC isimli bir şirkete tebliğ edilen, %10 çevrilebilen bir notun sonucu olarak ortaya çıktı. Söylenenlere göre para, MGT’nin; fazlasıyla madenci bulunan kuzeybatı Amerika’daki bitcoin madencilik operasyonlarını genişletmek için kullanılacak.

Bitcoin madenciliği, blockchain‘e yeni işlemlerin eklendiği ve bir sonraki işlem öbeğini yaratan madenciye ödül olarak yeni koinlerin yaratıldığı, enerji ağırlıklı bir süreç. Kâr, çıkarım işinin elektrik ve diğer ihtiyaçların bedelini aştığı zaman kazanılıyor.

1980’lerin sonlarına doğru, kendi adını taşıyan bir anti-virüs yazılım şirketi kurmuş olan John McAfee, şirketin önderlik takımının bir parçası. 2010’da Intel şirketi 7.6 milyar dolara satın almıştı.

Bitcoin madenciliğinin yanı sıra MGT, ethereum ve ethereum classic de çıkartıyor ve içlerinde gizliliğe ağırlık veren bir telefonun da olduğu bir dizi siber güvenlik ürünleri geliştirmekte.

Basınla önceki iletişimlerinde McAfee, bitcoin madeni hakkında iyimser bir tonda konuşmuş, mayıs ayındaki bir röportajda “yıl sonuna kadar kesinlikle kâr ediyor hale geleceğiz,” demişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment