Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yeni Bittrex Hesapları Paralarını Geri Çekemiyor

Kripto para borsalarının kullanımı genelde belirli sınırlamalar ve beklenen bütün özelliklere erişim eksikliği ile kısıtlandırılır. Hızla en popüler altcoin borsalarından biri haline gelen Bittrex’in durumunda ise kullanıcılar 2016’da meydana gelen bazı kullanıcı politikası değişikliklerini kaçırmış olabilirler. Bu yıl 1 Ağustos’ta ve sonrasında açılıp onay bekleyen hiçbir hesap BTClerini geri çekme imkânına sahip olamayacak.

Bittrex doğrulanmamış hesaplara sınırlama getiriyor

İnsanların bu platformu kullanış şekillerine bakılırsa kripto para birimlerinin borsalarda keskin değişimlere uğradığını görmek şaşırtıcı değil. Depozito etme sisteminde dövizlerin büyük değişimlere uğraması zor görülür, çünkü bu tip bir eylemi limitlendirmek için bir sebep yoktur. Kullanıcılar genellikle sermayelerini geri çekme aşamasında sorunlarla karşılaşırlar. Bu özellikle kullanıcılar politika değişikliklerine uzak kaldığında meydana gelir.

Bittrex 2016 sonlarında kullanım şartlarında büyük değişiklikler yaptı. O sıralarda şirket bazı kullanıcılarının hesaplarının doğrulanmış olma durumlarına göre etkilenebileceklerini duyurdu. Yeni “Müşterini Tanı” politikasına bağlı kalmayan her kullanıcı Bittrex kullanmaya devam edebilse de platformdan paralarını geri çekemeyecek. Bu kullanıcılar şirkete gerekli dokümanları ulaştırana kadar geri çekebilecekleri para limiti 0’da kalacak.

Ağustos 1 öncesinde açılan hesaplar için ise bu limit 0.025 BTC. Bu miktar da bazı kullanıcılar için gözle görülür biçimde düşük. Herkes parasını bir miktar kâr sağladıktan sonra geri çekmek ister fakat Bittrex platformunu kullanırken bu, kişisel bilgilerini ulaştırmayan kullanıcılar için olanaklı gözükmüyor.

Hesabını onaylamış kullanıcılar için de bazı kısıtlandırmalar mevcut. Bu değişikliklerin çoğu Ekim 2016’dan beri yürürlükte ama bunları yinelemek de gerekiyor. Normal hesapların günlük para çekme limitleri 3 BTC iken özellikleri yükseltilmiş hesaplarda bu limit 100 BTC’ye kadar çıkarılabiliyor. Bu borsa platformları kullanıcılarının kimlik doğrulama işlemlerinin başarıyla sağlanması için bir yol geliştirmek zorunda. Dünya genelinde devletler bu kurallara uymayan finans sektöründeki şirketler hakkında sıkı önlemler alıyor.

Maalesef ki Bittrex’in kimliği doğrulanmamış bu hesaplara fonlarını geri çekme yetkisi vermeyip para yatırma adreslerine erişim sağlaması ters tepki almasına yol açabilir. Şirketin kullanıcı politikası herkes tarafından okunabilir şekilde sitede ve saklamak gibi bir amaç da gütmüyorlar ama yine de birçok kişi limitlerinin 0 olduğunu anlayınca şaşkınlığa uğrayacak. Bu problemi çözmenin en iyi yolu talimatlara uygun şekilde kimliklerinin doğrulanmasını gerçekleştirmek ya da BTC geri çekme limiti 0 olmayan bir platform kullanmak. Fakat her platformun limitlendirme uyguladığını göz ardı etmemek gerek.

Bir şirketin Bittrex gibi uygulamaya başlamadan neredeyse bir yıl önce bunu duyurması ise dikkat çekiyor. Aynı zamanda çoğu kullanıcı bu değişiklikleri çoktan unutmuşa benziyor. Bittrex bu değişiklikler sebebiyle çok sayıda kullanıcı kaybedecek gibi gözükmese de son zamanlarda bazı memnuniyetsizlik sesleri de yükselmekte. Zaman geçtikçe bu tip değişikliklerle yeni önlemler alınmasını bekleyebiliriz. BTC geri çekimini limitlemek sert bir karar gibi gözükse de anlaşılabilir de.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2 Comments

  • hakan
    Posted 28 Ağustos 2017 - 21:02 21:02

    benim bittres hesabım var yaklaşık 1 yıllık ben şimdi buradan btc çekemiyecekmiyim ?

    • sercan kır
      Posted 01 Nisan 2018 - 19:10 19:10

      hakan kardeşim bittrexte yine işler çığrından çıktı geçen sene 3000 mağdur vardı bu sene dahamı fazla olacak anlayamadık kullanıcı olarak neyapmalıyız.

Leave a comment