Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Visa CEO’su Kripto Paraları Şu An İçin Visa’ya ‘Rakip’ Olarak Görmüyor

Dünyanın en büyük şirketlerinden olan Visa‘nın CEO’su Al Kelly, geçtiğimiz gün CNBC’deki bir programa katılarak kripto paralar hakkında yorumlar yaptı. Visa CEO’su, kripto paraların en azından yakın gelecekte Visa için herhangi bir tehdit oluşturmadıklarını düşünüyor.

Visa CEO’sundan Açıklamalar

CNBC’de Jim Cramer’ın sunuculuğunu yaptığı programa katılan Al Kelly, kripto para sektörünün mevcut durumu hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Kelly, kripto paraların itibari para kadar verimli olabilmeleri için biraz daha zaman gerektiğini ve kripto paraların henüz Visa’ya rakip olamadıklarını belirtti.

Kelly’ye göre kripto paralar henüz tam anlamıyla ‘para birimi’ olarak değerlendirilemezler. Hatta Kelly, kripto paraları şu an para biriminden ziyade birer ’emtia’ olarak görüyor. Kelly’ye göre kripto paralar eğer zaman içerisinde ‘para birimi’ tanımına tam olarak uyum sağlamayı başarırlarsa Visa da bu sektörde rol almaya başlayabilir. Kripto paraların ‘para birimi’ olarak kullanılmaları hakkında konuşan Kelly, şöyle söyledi:

“Eğer gidişat o yönde olursa biz de oraya doğru ilerleriz. Ne tarz bir para birimiyle yapıldığı fark etmeksizin dünya üzerindeki her türlü para akışında rol oynamak istiyoruz. Ancak kripto paralar şu an için birer ödeme aracından ziyade emtia durumundalar.”

Yıllardır pek çok uzman kripto paraların tam anlamıyla ‘para birimi’ olarak sayılamayacaklarını söylüyor ve kripto paraları bu yönüyle eleştiriyor. Sektörde her ne kadar ‘ödeme aracı’ olarak kullanılabilecek bir proje üretmek için çeşitli adımlar atılıyor olsa da bu adımlar henüz bu algıyı değiştirebilmiş değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment