Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Visa Coinbase’teki Hatalı İşlemlerin Suçunu Üstlendi

Bugün, 17 Şubat’ta, Visa ve ödeme işleme şirketi olan Worldpay Coinbase’in blogunda ortak bir duyuru yayınladılar. Visa ve Worldpay yaptıkları duyuruda tek bir işlem için birden fazla işlem ücreti kesilmesi olayına yönelik tüm suçu kabul ettiklerini açıkladılar.

Bugün Coinbase tarafından yayınlanan bu açıklamadan önce Visa suçu Coinbase’e atmış ve 16 Şubat’ta şöyle bir açıklama yapmıştı:

“Visa şu sıralar bildirilen yinelenen işlemlere sebep olacak hiçbir sistem değişikliği yapmamıştır. Bu sorunu yaşayan başka bir tüccardan da haberdar değiliz. […] kart sahiplerinin yetkisiz işlemlerden korunduklarından emin olmak için çalışıyoruz.”

Ancak Visa ve Worldpay tarafınca yapılan yeni açıklama şu şekilde:

“Geçtiğimiz iki gün boyunca Coinbase’te banka ya da kredi kartı kullanan bazı müşteriler, kart hesaplarında yinelenen işlem görmüş olabilirler. Bu sorun Coinbase’ten kaynaklanmıyor.

Coinbase ise tek bir işlem için birden fazla işlem ücreti ödenmesi sorununun ardında yatan şeyin Visa’nın bu ay başında kripto para satın alımları için kullanılan MCC’yi değiştirmiş olması olduğunu söylüyor.

Visa ve Worldpay, yaptıkları duyuruda bu işlemlerin iptalinin gerçekleştirildiğini ve kullanıcıların birkaç gün içerisinde iade alacaklarını söylediler. Duyurunun bir kısmı şu şekilde:

“Bu iptal süreci sonrasında da banka ya da kredi kartınızla, kart işlemleri ve kesimleriyle ilgili de dahil olmak üzere, sorun yaşamaya devam ederseniz kartı aldığınız bankayla iletişime geçmenizi öneririz. Bunun müşterilere vermiş olabileceği her türlü rahatsızlıktan pişmanlık duyuyoruz.”

Coinbase’in kurucusu ve CEO’su olan Brian Armstrong, “bu kayıtların düzeltiğini görmekten memnun olduğunu” söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment