Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Visa Stablecoin Ödeme Programına Solana’yı da Ekledi: Fiyat Yükselişte!

Visa, stablecoin ödemeleri için pilot programına Ethereum’dan (ETH) sonra Solana’yı (SOL) da eklediğini duyurdu.

Visa 5 Eylül tarihinde yayınladığı basın açıklamasında, mevcut durumda Circle’ın stablecoin’i USD Coin’i (USDC) kullanan ve şimdiye kadar yalnızca Ethereum ağı üzerinde faaliyet gösteren stablecoin ödemeleri için pilot programını Solana ağına da genişlettiğini bildirdi.

Visa Solana’yı seçme sebebinin stablecoinleri daha yüksek hızla ve daha düşük maliyetle gönderilmesine olanak tanıyan yapısı olduğunu belirtti.

Visa bu yeteneği (ödeme hizmetleri) daha fazla müşteriye genişletmek isterken daha yüksek hız ve daha düşük maliyetlerle stablecoin gönderip alabilecek daha yeni, yüksek performanslı blockchainleri kullanma talebi önemli ölçüde arttı. Bu nedenlerle Visa, partnerlerinin USDC ödemelerini göndermek ve almak için seçebileceği yüksek performanslı bir ağ olarak Solana’yı desteklemeyi seçti.

Visa hizmetlerini Solana’ya genişletmenin yanı sıra bu kapsamda ödeme hizmetleri şirketleri Worldpay ve Nuvei’yi ile de ticari alıcılar için pilot programlar eklediğini bildirdi.

Visa’nın kripto başkanı Cuy Sheffield, bu hizmetle birlikte müşterilere Visa hazinesinden kolayca ödeme gönderip alma için modern bir seçenek sunduklarını da dile getirdi.

CoinGecko verilerine göre SOL, gün içerisinde gördüğü 19,08 dolar seviyesinden 20,53 dolar seviyesine çıkarak %7’den fazla değer kazandı. SOL, yazım itibariyle 20,49 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!