Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Visa, Stellar ve Circle Üçlüsü Tala Paydasında Buluştu

Visa, Stellar ve Circle, fintek şirketi Tala ile ortaklık kurdu. Kurulan ortaklıkla birlikte, kripto para ekosisteminin gelişmekte olan pazarlara fayda sağlaması hedefleniyor.

Finansal hizmet sağlayıcısı Tala, bankalara yeterli erişimi olmayan müşterilerin kripto paralarla işlem yapabilmesini sağlamak istiyor. Bunun için Tala, müşterilerin kripto paralara erişebilmesi ve bu paralarla işlem yapabilmesi için Visa, Stellar ve Circle ile çalışacak.

Tala ve ortakları, geleneksel finans sisteminin dışında yer alan kişilere verimli ve adil finansal araçlar sunarak onları dijital para ekosistemine dahil etmeyi amaçlıyor.

Stablecoin ile başlayacaklar

Tala, Stellar ve Circle ile yapılan entegrasyon sayesinde müşterilerin Tala’nın dijital cüzdanında USDC’ye erişim sağlayabileceklerini söylüyor. Böylece müşterilerin; güvenli para depolama, hızlı ve uygun maliyetli uluslararası para transferi yapma, fiat ve kripto paraları kolay dönüştürme gibi işlemler yapabileceği belirtiliyor.

Visa kart çıkaracak

Visa, Tala’nın dijital cüzdanına bağlı kartlar çıkaracak. Böylece Tala müşterileri, dünya çapında Visa kabul eden yerlerde USDC ile harcama yapabilecek.

Visa kripto para başkanı Cuy Sheffield, USDC gibi dijital paraların dijital ödemeleri daha çok yer ve insana ulaştırma potansiyeli olduğunu belirtti ve kripto para ekonomisinin faydalarını en çok ihtiyaç duyan kişilere ulaştırmak istediklerini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!