Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Visa’dan Ethereum (ETH) Ağında Devrim Yaratacak Test: Yeni Çözüm Yolu Sundu!

Küresel ödeme devi Visa, Ethereum (ETH) ağı üzerindeki işlem ücretlerinin Visa kart aracılığıyla itibari para cinsinden ödenebilmesini sağlayan bir çözüm yolu sundu.

Visa resmi web sitesi üzerinde yayınladığı makalede, kullanıcıların Ethereum ağı üzerinde yaptıkları işlemler sırasında oluşan işlem ücretlerinin yalnızca ETH kullanılarak ödenmesi engelini aşmak için deneysel bir çözüm yoluna gittiğini açıkladı.

Ethereum ağı üzerinde yapılan işlemler sonucunda ortaya çıkan ücretler için sürekli Ethereum bulundurmak zorunda olmanın teknolojiye yeterince aşina olmayan kullanıcılar için kafa karıştırıcı olduğuna dikkat çeken Visa, her ne kadar stablecoinler aracılığıyla ödemek için bazı farklı çözümler olsa da bunların da yeterince efektif olmadığını öne sürdü.

Özellikle işlem ücretlerinde yaşanan dalgalanmaların kullanıcıları zaman zaman gerekenden çok veya az ETH satın alımına maruz bıraktığını belirten Visa, bu durumun üstesinden gelmek için çözüm yolunu ERC-4337 standardından ve bir hesap soyutlama teknolojisinden yararlanarak geliştirdi.

Temelinde paymaster akıllı sözleşmesine dayanan bu çözüm yolu kullanıcıların işlem ücretlerini doğrudan kredi veya banka kartı ile yapmasına olanak sağlayacak. Visa geçmişte de paymaster kullanarak bu alanda bir çözüm yolu geliştirmişti. Kullanıcılar ayrıca USD Coin (USDC) ve Tether (USDT) ile de işlem ücretlerini ödeyebilecek. Bu çözüm yolu ile birlikte merkeziyetsiz finans (DeFi) katılımcı kitlesinin bu alanda deneyimsiz kullanıcıları da kapsayabileceğine dikkat çekildi.

Visa Ürün ve Araştırma Müdürü Mustafa Bedawala konu hakkında basına verdiği bir demeçte, bu çözümün kullanıcılar adına itibari para kabul ettikleri ve gas ücretlerini karşıladıkları bir önceki çözümün yeni ve genişletilmiş bir versiyonu olduğunu aktardı.

Mevcut durumda çözüm, yalnızca Ethereum’un test ağı Goerli üzerinde deneye tabi tutuldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!