Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin Açıkladı: Bu Ethereum İşlemlerinin Gizemi Çözüldü mü?

Ethereum’un kurucularından Vitalik Buterin son günlerde yapılan garip Ethereum işlemleriyle ilgili bir açıklama yaptı.

10 Haziran tarihinde Ethereum ağında oldukça ilginç bir işlem yapıldı. Bir (?) kullanıcı hemen hemen 350 dolarlık bir işlem yapmak için 2.5 milyon dolarlık işlem ücreti ödedi. Bu işlem yapıldıktan bir gün sonra yine aynı adresle buna benzer bir işlem yapıldı. Bu seferki işlem ücreti ise 2.6 milyon dolar seviyesindeydi.

Dün yine bunlara benzer bir işlem yapıldı ancak bu seferki işlem daha farklı bir adresten yapılmıştı. Ayrıca ödenen işlem ücreti de önceki işlemlere kıyasla daha düşüktü. İlk iki işlemde 2.5 milyon ve 2.6 milyon dolarlık işlem ücreti ödenirken dünkü işlemde 550 bin dolarlık işlem ücreti ödendi.

Kripto para camiası birkaç gündür Ethereum’da yapılan 3 işlemin gizemini çözmeye çalışıyor. Ethereum’un kurucularından Vitalik Buterin de konuyu yakından takip ediyor ve bu işlemlerin neden yapılmış olabileceğini anlamaya çalışıyor.

Gizemi Çözülüyor mu?

Bazı sosyal medya kullanıcıları bu işlemlerin yanlışlıkla yapılmış olabileceğini söylüyorlar. Daha doğrusu, ilk işlem yapıldıktan sonra böyle düşünülüyordu. Fakat insanlar 11 ve 12 Haziran tarihlerinde de buna benzer işlemler yapılınca bunun artık bir tesadüf olmadığını düşünmeye başladılar.

Bazı isimler ise bu işlemlerin bir borsa veya daha farklı bir finans kurumu tarafından yapılıyor olabileceğini düşünüyorlar. Fakat bir kripto para borsası neden böyle bir işlem yapar, bilinmez. Bunların yanı sıra bu işlemlerin vergi kaçırmaya çalışan biri tarafından yapılıyor olabileceği de söyleniyor. Fakat Vitalik Buterin’in daha farklı bir önerisi var.

Ethereum’un kurucularından Buterin bu işlemlerin bir grup hacker tarafından yapıldığını düşünüyor. Onun tahminlerine göre hackerlar bir kripto para borsasını hacklediler ve borsanın kullandığı cüzdana kısmi erişim sağladılar. Fakat cüzdana tamamen erişemedikleri için cüzdandan para çekemiyor, cüzdanı sadece küçük miktarlarda para göndermek için kullanabiliyorlar.

Hackerlar bu yüzden borsanın cüzdanını kullanıp ‘boş işlem’ yapıyor ve bu işlemler için 2.5 milyon dolar gibi devasa işlem ücretleri ödüyorlar. Böylece borsaya şantaj yapmış oluyor ve ‘ya istediğimiz parayı verin ya da cüzdanınızı böyle böyle boşaltırız”  mesajı vermiş oluyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment