Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin Bir Adrese Milyonlarca Dolarlık Ethereum Gönderdi: Neler Oluyor?

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, yaklaşık 5 milyon dolar değerinde 3 bin ETH’yi başka bir adrese transfer ederken arkasında sebep merak konusu oldu. 

Blockchain güvenlik platformu PeckShieldAlert 28 Ağustos tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, Ethereum kurucusu Vitalik Buterin’e ait olduğu bilinen kripto para cüzdanından bir başka adrese 3 bin ETH’lik bir transfer gerçekleştirildiğini aktardı.

Yaklaşık 5 milyon dolar değerindeki transfer sonrasında Buterin’in ana cüzdanında 1,5 milyon dolar değerinde 933,7 ETH kaldığı görüldü. Transferin yapıldığı adresin “VB2” olarak etiketlenmesi dikkatleri çekerken Buterin’e ait olabileceği akıllara geldi.

Transferi sebebi ne?

Transferin akıllara getirdiği ilk ihtimal Buterin’in bir risk yönetim stratejisi güttüğü oldu. Ethereum kurucusunun olası bir hack riskine karşı varlıklarını birden fazla adrese dağıtmayı seçmiş olabileceği düşünülüyor. Bu tip risk yönetim stratejilerinin yüksek bakiyeli kripto yatırımcıları arasında yaygın olduğu biliniyor.

Diğer bir ihtimal olarak ise Buterin’in Ethereum satması veya satmaya hazırlanması yer aldı. Kripto para ekosistemi, her ne kadar bu ihtimali piyasada neden olabileceği etkiler yüzünden düşünmek istemese de Buterin’in beklediği olası bir düşüşten önce kar alma stratejisi gütmesi de olasılıklar dahilinde bulunuyor.

Buterin, geçtiğimiz hafta başında ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’e yaklaşık 1 milyon dolar değerinde 600 ETH transfer ederek satış yapmıştı. Söz konusu satıştan bir hafta sonra bu hamlenin gelmesi yine satış ihtimallerini güçlendirir nitelikte bulunuyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %1 değer kaybeden Ethereum, yazım itibariyle 1.633 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!