Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin: Ethereum Visa’nın İşlem Kapasitesine 2 Yıl İçinde Yetişecek

Bitcoin, Ethereum ve diğer yüksek hacimli kripto para birimleri, şirketler ve bireyler geleneksel para birimleri dışında başka kaynaklar aramaya devam ettikçe gündem konusu oluyor.

Blockchain teknolojisi tabanlı uygulama platformu olan Ethereum, geliştiriciler ve bireyler tarafından gittikçe artan bir popülariteye sahip.  Platform, özellikle son aylarda meydana gelen ICO patlaması ile popüler şekilde kullanılıyor.

Ethereum’un gücü

TechCrunch Disrupt 2017’de konuşan Vitalik Buterin, platformun veri ve güvenlik konusunda bilinen şeylerin çoğunu değiştirme kapasitesine sahip olduğunu belirtti. Görüşleri, Ethereum’un önümüzdeki iki yıl içinde Visa’ya eşit işlem gücüne sahip olacağı yönündeydi. Buterin şunları söyledi:

“Bitcoin saniyede iç işlemden biraz daha az işlem yapıyor. Ethereum saniyede beş işlem yapıyor. Uber saniyede 12 tur atıyor. Blockchain’in Visa’nın yerini alması birkaç yıl sürecek.”

Oyun Platformları

Ethereum mucidi, Blockchain teknolojisinin gelecekte oyun oynama ve diğer yoğun veri gerektiren uygulamalar için platform sağlayabileceğini de belirtti.

“Blockchain üzerinde StarCraft çalıştırabilirsiniz. Bu tür şeyler mümkündür. Blockchain’in yüksek düzeyde güvenlik ve ölçeklenebilirliği, bir çok çeşit şeyin yapılabilmesini sağlıyor. Ethereum, çok fazla özelliği olmayan güvenli bir temel tabaka.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment