Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin: Ethereum’un Uzun Vadeli Planları Yok, Her Şey Yolunda

Kripto para dünyasında, uzun vadeli bir vizyona sahip olmak son derece önemli bir husus. Vitalik Buterin söz konusu olduğunda ise böyle bir vizyon pek de söz konusu olamayabiliyor. Yakın zamandaki bir röportajında Buterin, Ethereum için birkaç aydan daha uzun bir süre için planlarının olmadığından bahsetti. Şimdiye kadar bu durum, projenin başarı şansında herhangi bir engel teşkil etmedi.

Vitalik Büyük Bir Planlamacı Değil

Kripto para birimlerinde çok uzun vadeli bir plana gerek olmadığı tartışmaya açık bir konu. Henüz emekleme dönemini yeni atlamış olan kripto para endüstrisi, değişikliklere müsait bir durumda. Proje teslim tarihlerinin net bir şekilde belirlenmesi bu piyasada pek de mümkün olmuyor ve bu yüzden proje takımında strese neden oluyor. Öyle olsa bile Ethereum’un beş ila on yıl içinde nereye gideceğini biliyor olmak gerek. Vitalik Buterin, böyle bir ileri görüşe sahip olmamakla birlikte şunları söylüyor :

” Ethereum yeterince büyüdü. Ethereum’un büyük rakamlar olmadan evrimleştiğini gördüm. Şu anda yıllar sonra nerede olmak istediğim hakkında hiçbir fikrim yok. Beş yıl bir kenara, üç aydan uzun vadeli hiçbir plan yapmıyorum. “

Uzun vadeli bir vizyonun yokluğuna rağmen Ethereum kendi başına büyüyüp, olgunlaşıyor gibi görünüyor. Zaten Buterin proje üzerinde çalışan tek kişi değil. Ethereum, gelişmekte ve büyümekte olan bir ekibe sahip. Ancak bu kişilerin hiçbiri bir Vitalik Buterin etmiyor. Bu yüzden Vitalik ne derse o olur gibi duruyor.

Her Şey Para Değil

Çoğu insan Buterin’in bu işi para için yaptığını düşünüyor. Onu tanıyan kişiler ise kişiliğinin bunun tam tersi olduğunu söylüyor. Milyonlar kazanmasına rağmen başkalarının projelerine karşı umursamamazlık yapmadı. Ethereum ise hiçbir zaman Buterin için bir kariyer planı olmadı.

” Bu aslında piyango kazanmak gibi bir şey. Piyangoyu tutturan kişiler, zeki olduğunu düşünüp bunu hak ettiğini zanneder. Fakat ben sadıktım, erdemliydim. Bu yüzden hak ettiğim 5 malikanem ve 23 Lamborghinim var. “

İnsanlar tarafından bu uzun vadeli vizyon eksikliği eleştirilirken bu durum hakkında tam aksine endişelenecek bir şey yok gibi görünüyor. Diğer meraklılarla birlikte Vitalik Buterin, projenin geleceğine yönelik çalışmalarına devam edecek. Ethereum ise bir sonraki evreye geçmeye hazır. Gelecekte, resmi olarak onaylanmamış olsa da, Ethereum tokeninin sınırlı hale getirilmesi söz konusu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment