Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin ve Justin Sun Arasında Yine Gerginlik

Kripto para sektörünün en popüler isimlerinden Vitalik Buterin ve Justin Sun arasındaki gerginlik sürüyor. Buterin geçtiğimiz gün Sun’ın Steem topluluğuyla olan ilişkisine dair bir yorum yaptı. Sun ise bu yoruma Ethereum Classic ile Ethereum arasındaki bağlantıya değinerek yanıt verdi.

Hard Fork Geliyor

Geçtiğimiz gün paylaştığımı yazıda Steem ağında düzenlenecek olan Hive forkundan bahsetmiştik. Justin Sun’ın Steem’i satın almış olmasından rahatsız olan Steem topluluğu, 20 Mart tarihinde bir hard fork düzenleyecek.

Steem’in kodunu kullanan bu yeni platform zaman içerisinde Steem’den ayrılmaya başlayacak. Geliştiricilerin açıklamalarına göre Hive’a zamanla yeni özellikler, yeni ürünler gelecek.

Merkeziyetsizlik Vurgusu

Vitalik Buterin geçtiğimiz gün Hive hard forkuyla ilgili bir gönderi paylaştı. Bu gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Buterin bir de Justin Sun’a gönderme yaptı.

Bazı kripto para takipçileri Justin Sun’ın ağı satın aldıktan sonra Steem topluluğunu da kontrol altına almaya çalıştığını düşünüyor. Sun’ın Steem’i aldıktan sonra attığı adımları onaylamayan bu isimler, Steem ağının gitgide daha merkezi olmasından korkuyorlar. Görünüşe göre Buterin de buna benzer görüşlere sahip.

Hive topluluğunun merkeziyetsizliği temsil ettiğini ima eden Buterin’e göre şu anda Hive topluluğunun eline büyük bir fırsat geçti. İnsanlar bu fırsatı kullanabilirlerse Steem/Hive topluluğunun parayla satın alınamayacağını gösterebilirler.

Tron CEO’su Justin Sun, Buterin’in bu yorumuna kısa süre içerisinde yanıt verdi. Sun; Buterin nasıl ki Steem/Hive ilişkisini takip ediyorsa kendisinin de Ethereum/Ethereum Classic ilişkisini takip ettiğini söyledi. Sun Ethereum Classic’in Ethereum’dan çok daha merkezsiz olduğunu vurgulayarak Ethereum Classic’in Ethereum’u geçme ihtimaline değindi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment