Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin’den ABD’li Popüler Borsaya Ethereum Transferi: Son Zamanların En Büyüğü!

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, toplamda 490 bin dolar değerindeki 300 ETH’yi ABD merkezli popüler kripto para borsası Kraken’e transfer etti.

Ethereum son bir haftadır fiyatı yükseliş yönlü ivmesini korurken Vitalik Buterin yine Kraken’e ETH taşıdı. On-chain güvenlik firması PeckShieldAlert tarafından sağlanan verilere göre Vitalik Buterin 19 Eylül günü 490.000 dolar değerinde 300 ETH’yi Kraken’e aktardı.

Söz konusu transferin ardından “VB2” olarak işaretlenmiş cüzdanda 4 milyon dolar değerinde 2.451 ETH kaldığı görüldü. Vitalik Buterin’in söz konusu cüzdandan yaklaşık 4 gün önce de parça parça 590 ETH gönderdiği fark edildi.

Öte yandan Vitalik Buterin’in yaklaşık 500 bin dolar değerindeki işlemi, son yıllarda bu cüzdanı aracılığıyla doğrudan bir borsaya yapılan en büyük transferlerden biri olarak dikkat çekiyor. Ethereum kurucusu son zamanlarda sık sık borsalara bu miktarlarda transfer gerçekleştiriyor. Ancak söz konusu transfer bu cüzdandan son zamanlarda gerçekleştirilen en büyük işlem oldu.

Vitalik Buterin tarafından transfer işlemine dair açıklama yapılmamış olsa da bu tarz işlemlerin amacı genelde satış yapmak oluyor. Vitalik Buterin geçtiğimiz dönemlerde de benzer transferler yaparak gündeme gelmişti.

Kurucu bir diğer cüzdanından ağustos ayının başında ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’e 1 milyon dolar değerinde 600 ETH transfer etmişti.

Bununla birlikte Vitalik Buterin ile ilişkili cüzdanlar, geçtiğimiz yıl kripto para borsası Bitstamp’a toplam 7,49 milyon dolar ve stablecoin ihraççısı Paxos’a 3,3 milyon dolar yatırmıştı.

Vitalik Buterin’in mayıs ayında yine Kraken’e yaptığı transferin ardından geçen 1 ay içerisinde Ethereum’da yaklaşık %20’lik düşüş yaşanmıştı. CoinGecko verilerine göre son 1 hafta içerisinde %3 yükselen Ethereum, yazım esnasında 1.634 dolardan alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!