Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’nin Kripto Yetkilisi İlk Sinyalleri Verdi: Daha Fazla Dava Yolda! Hedefte Kimler Var?

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kripto yetkilisi David Hirsch, Binance ve Coinbase davalarının ardından daha fazla yaptırımın ve suçlamanın yolda olduğunu söyledi.

Coindesk’in 19 Eylül tarihli haberine göre SEC Kripto Birimi ve Siber Birim yöneticisi David Hirsch, kripto para borsaları Coinbase ve Binance gibi mevcut durumda yasaları ihlal eden borsaların dışında benzer şekilde ihlalde bulunan pek çok kripto kuruluşu olduğunu söyledi. Yönetici bu kapsamda suçlamalara ve yaptırımlara devam edeceklerini ifade etti.

Hirsch, SEC’nin karşılaşılmadık bir hızda dava açarken bu iki borsada görülen faaliyetlerin benzerini gerçekleştiren diğer firmaların farkında olduğu ve bunları araştırdığı dile getirdi. Ekosistemdeki kanun ihlallerinin mevcut durumda dava açılan kuruluşların ötesinde de devam ettiği ima edildi.

Regülatörün yasaları ihlal ettiğini düşündüğü merkeziyetsiz finans (DeFi) projelerinin, kripto şirketlerinin ve kripto para borsalarının peşini bırakmayacağını ve yatırımlara devam edeceğini ifade eden Hirsch’ün konu hakkındaki açıklamaları dikkat çekti:

Araştırmalar yapmaya devam edeceğiz, bu ekosistemde aktif olacağız. DeFi nitelendirmesini yapmak çalışmamızı sürdürmekten bizi alıkoymayacak.

Yetkili buna karşın SEC’nin her alana yetişemeyeceğini de itiraf eder yönde ifadeler kullandı. Piyasada yaklaşık 20 bin ile 25 bin arasında token bulunduğunu dile getiren Hirsch, regülatörün kaynaklarının her ihlale yetişmek için yeterli olmadığını ima etti.

SEC’nin kripto para ekosistemine karşın tutumu, son zamanlarda giderek daha saldırgan bir havaya büründü. Regülatör yakın zamanda iki NFT projesine dava açarak tokenlar dışındaki dijital varlıkların da radarında olduğunu belli etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!