Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin’in Blog Paylaşımı Bu Altcoin’e Yaradı: Fiyatta Yüzde 30 Yükseliş!

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin’in “Plasma teknolojisi” hakkında yaptığı açıklamaların ardından OMG Network (OMG) özelinde fiyat hareketliliği görüldü.

Vitalik Buterin 14 Kasım tarihinde kişisel blog sayfası üzerinden bir makale yayınlayarak Plasma teknolojisinin faydalarına değindi. Vitalik Buterin, Ethereum ağındaki plasma uygulamalarının blokzinciri teknolojisini ileriye taşıyacağını belirtince gözler OMG’ye çevrildi.

OMG, 2017 yılında piyasaya sürüldüğünde ilk katman-2 (L-2) ölçeklendirme ürünlerinden biri olarak öne çıkmıştı. Vitalik Buterin’in açıklamaları topluluğu OMG’nin sunduğu teknolojinin projeyi öne çıkarabileceği yönünde düşünmeye iterken kripto paranın fiyatı da altı ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

OMG’nin Plasma ve EVM uyumluluğu bu noktada dikkat çeken ve fiyat artışına neden olan faktörler arasında yer aldı.

CoinGecko verilerine göre Buterin’in blog gönderisinden sonra ani bir hareketlilik yaşayan OMG, 0,608 dolar seviyesinden %30 artışla 0,786 dolara yükseldi. OMG yazım esnasında 0,685 dolardan işlem görüyor.

Vitalik Buterin söz konusu blog gönderisinde Plasma teknolojisinin Ethereum ekosistemi için adeta yeni bir yapı taşı olarak lanse ederek Ethereum ölçeklendirme teknolojisi olan ve rollup’lar tarafından devre dışı bırakılan Plasma’nın işlem ücretlerini azaltma potansiyeline sahip olduğunu belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!