Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vladimir Putin’den Uluslararası Ödemeler İçin Çağrı: Dijital para ve Blokzinciri Kullanılsın

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, blokzinciri tabanlı uluslararası ödeme sistemi çağrısında bulundu.

Vladimir Putin, 24 Kasım‘da Rusya’nın en büyük bankası Sberbank tarafından Moskova’da düzenlenen Uluslararası Yapay Zeka Yolculuğu Konferansında konuştu. Yaptığı konuşmada küresel finansal ödeme sistemlerindeki tekeli eleştirerek bağımsız ve blokzinciri tabanlı bir ödeme ağı kurulması için çağrıda bulundu:

Dijital para birimleri ve blokzincirleri teknolojisi çok daha kullanışlı, kullanıcıları için kesinlikle güvenli ve en önemlisi bankalara veya üçüncü ülkelerin müdahalesine bağlı olmayacak yeni bir uluslararası ödeme sistemi oluşturmak için kullanılabilir. Böyle bir şeyin kesinlikle yaratılacağından ve gelişeceğinden eminim çünkü kimse tekelcilerin diktasından hoşlanmaz, bu da tekelcilerin kendileri de dahil olmak üzere tüm taraflara zarar verir.

Putin ayrıca Ukrayna işgalinin ardından Rusya ile Batı arasında gerilen ilişkiler nedeniyle küresel ödemelerin ve ulusların risk altında olduğunu belirtti. Özellikle batı ülkeleri tarafından uygulanan yaptırımları “gayri meşru kısıtlamalar” olarak nitelendirdi. Mevcut uluslararası ödeme sisteminin gereksiz pahalı, kısıtlı ve dar bir devlet grubu tarafından yönetildiğini belirten Putin, bu durumun değişmesi gerektiğini vurguladı.

Geçtiğimiz hafta Rus parlamentosunun alt meclis üyelerinin, ulusal bir kripto para borsasına dair yasal bir çerçeve hazırlayabilmek için ülkenin dijital finansal varlıklar mevzuatlarında değişiklik çalışmalarında bulduğu duyurulmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!