Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wall Street Bankaları Hisselerinin Düşüşünü Kripto Piyasalarındaki Dalgalanmaya Bağlıyor

Wall Street Journal’ın 13 Nisan tarihli haberine göre Wall Street devleri JP Morgan ve Citigroup birinci çeyrekte güçlü bir performans sergilerken, hisse fiyatları genel olarak düştü.

WSJ, hisse senedi alım satım gelirlerinin JP Morgan’da % 35 net kar ile % 26 artarak 2 milyar dolara yükseldiğini ve Citigroup’un hisse senetlerinin ise ve% 13’lük net kar artışı ile birlikte % 38 artışla 1.1 milyar dolara yükseldiğini bildirdi. Her iki bankanın hisse fiyatları cuma günü düştü.

Bloomberg‘in verilerine göre, JP Morgan değeri 110$ civarlarında ve dünü % 2.7 düşüş ile kapattı.

JMP

Citigroup’un hisse fiyatı ise %1,5’dan biraz daha fazla düşüş ile birlikte 71 $ seviyesinde.

Citigroup

WSF, Wells Fargo’nun da, ilk çeyrekte yüzde 5’lik bir artışla 5,9 milyar dolarlık bir artış yaşadığını belirterek, 1 milyar dolarlık bir yasal düzenleme sonrasında rakamların yeniden hesaplanabileceğini belirtti. Wells Fargo hisse fiyatı dün piyasanın kapanışına göre yaklaşık yüzde 3 oranında düşüş gösterdi.

WFC

WSJ’de yayımlanan başka bir başka makalede, JP Morgan CFO’su Marianne Lake,  Wall Street bankalarının hisse fiyatlarının düşmesinin olası bir nedenin, yatırımcıların kar elde etmesine yol açan geçen haftaki mini-rallinden kaynaklanabileceğini belirtti. Son vergi reformu, bankalara hisse fiyatlarına yardımcı olabilecek faydalar sağlayabilir, ancak  ilk aşamada bu pek mümkün değil.

Geleneksel piyasalar ikinci çeyrekte nispeten düşük seviyelere çıkmıştı, çünkü kripto pazarları Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) için en kötü ilk çeyrek dönemlerini geride bıraktılar. İkinci çeyrekte 2 Nisan’da başlayan yatırım yönetim şirketi DoubleLine Capital‘ın kurucusu, BTC’nin risk varlıkları içerisinde “lider” olarak yeni borsa yönlendiricisi olduğunu söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment