Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wall Street Devi Bernstein: Binance CFTC Davası Sonucu Binance.US’i Kapatabilir!

Wall Street’in dev kurumu Bernstein, ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (CFTC) dava kapsamında Binance’in ABD iştiraki Binance.US’in operasyonlarını durdurabileceğini iddia etti.

Bernstein tarafından 28 Mart Salı günü paylaşılan bir raporda, CTFC tarafından Binance’e açılan davanın olası sonuçlarına yer verildi. Analist Chhugani ve Manas Agrawal tarafından hazırlanan raporda, CTFC’nin açtığı davanın potansiyel bir anlaşmanın parçası olarak Binance’in ABD operasyonlarını durdurmasıyla sonuçlanabileceği öne sürüldü.

Analistler, böyle bir durumun yaşanması halinde Binance’in nakit akışı için önemli rol oynayan Avustralya, Afrika ve Avrupa pazarlarındaki çalışmalarını güçlendirme olasılığını vurguladı.

Raporda, Binance’in ABD operasyonlarını yürüttüğü iştiraki Binance.US’in global çaptaki faaliyetlerin küçük bir parçası olduğu ve küresel operasyonların %5’inden azını oluşturduğu belirtildi. Bu noktada, Binance’in global çaplı devasa işinin küçük bir payının kapanmasının sorun yaratmayacağını belirten analistler, kripto endüstrisinin Asya‘ya kaymaya başladığını da bu vesileyle dile getirdi.

ABD tarafından kripto para şirketlerine yönelik baskıcı ve yıldırıcı hamleler gelmeye devam ederken Hong Kong bireysel yatırımcılar için kripto para ticaretini 1 Haziran‘dan itibaren başlatmayı planlıyor.

CFTC, 27 Mart Pazartesi günü Binance ve CEO Changpeng Zhao’ya (CZ) mevzuat ihlalleri nedeniyle bir dava açmıştı. CFTC Başkanı Rostin Behnam bugün yaptığı son dakika açıklamasında, Binance’in net bir şekilde vergi kaçırdığını dile getirdi ve düzenleyici kurumun tavrının net olduğunu vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!