Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wall Street Devlerinden Önemli Bitcoin ve Altın Tahmini!

ONS Altın fiyatı haftanın son gününde 1.900 dolar seviyesinin üstüne çıkarak sadece 9 yılın rekorunu kırmakla kalmadı, aynı zamanda tüm zamanların rekoruna hiç olmadığı kadar yaklaştı ve arada sadece 30 dolara yakın bir fark var.

ONS Altın fiyatında görülen bu ani yükselişin asıl sebebinin Koronavirüs olduğu biliniyor. Buna rağmen geçtiğimiz günlerde ABD ve Çin arasında ortaya çıkan elçilik ve konsolosluk krizi de ONS Altın yatırımcılarının ekmeğine yağ sürdü.

Altının Yükselişi Sürerse, Bitcoin de Buna Katılır

ONS Altın rekora doğru koşarken, Wall Street’in efsanevi ismi Mark Mobius da konu hakkında yaptığı açıklamada Altın fiyatlarındaki yükselişin devam etmesini umduğunu belirtti. Küresel çapta sıkıntıların olduğu dönemde Altın gibi güvenli limanların yükselme eğiliminde olduğunu ifade eden Mobius’a katılan birçok başka isim de var.

Goldman Sachs’ın eski ortağı Mike Novogratz da Altın fiyatlarının yükseleceğini ve bunun Bitcoin’i de etkileyeceğini düşünüyor. Mike Novogratz’ın çalıştığı eski firma olan Goldman Sachs da yıl sonu için 2.000 dolarlık bir ONS Altın tahminine sahip.

Eğer güvenli liman varlıklarının artışı sürerse, bu karmaşık durumun Bitcoin için de olumlu olabileceği düşünülüyor. Daha önceki yıllarda görülen küresel sıkıntılarda Bitcoin de aynı Altın gibi yükseliş yakalamıştı. Son günlerde yeniden 9.600 dolar seviyesinin üstüne çıkan Bitcoin, aslında bu durumu da ispat etmekte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment