Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

WallStreetBets Piyasa Manipülasyonlarıyla Mücadele İçin Merkeziyetsiz Uygulama Çıkarıyor

WallStreetBets, WSBDapp adlı bir merkeziyetsiz uygulama çıkaracağını açıkladı. Uygulamanın, piyasa manipülasyonlarıyla mücadelede faydalı olması bekleniyor.

GameStop hisseleriyle gündeme gelen WallStreetBets, borsada işlem gören ürünleri (ETP) dengelemek ve piyasa manipülasyonlarından korunmak için WSBDApp’i blockchain ağına taşıyor. Uygulama, WallStreetBets’in kendi tokenı WSB’yi kullanacak. 

WSB token, 20 Nisan’da Binance Smart Chain’deki fon platformu BSCstarter’da IDO yapmıştı.

Yeni ürün çıkarıyorlar

WallStreetBets’in önde gelen isimleri, blockchain ve fintek alanındaki uzmanlarla birlikte ETP çıkarmak için çalışmalar yapıyor. Açıklamaya göre endeks fonuna benzeyen ETP’ler, tamamen merkeziyetsiz bir şekilde işlem görebilir ve yatırımcılara birçok varlıkla işlem yapma olanağı tanıyabilir.

Böylelikle, ETP’lerin şeffaf olmayan ve politik bağlantıları bulunan banka ve hedge fonlarının yarattığı piyasa manipülasyonlarına bir alternatif olabileceği belirtiliyor.

Kararlar topluluğa bırakılıyor

WallStreetBets, ETP’lerin ne zaman ve nasıl dengeleneceğini belirlemek için ayrıcalıklı kişi veya bazı kurumlar yerine topluluk üyelerinin katılımını sağlamak istiyor. Bunun için gereken şeyin ise kararların bir otoriteye bağlı olmadan verilmesini sağlayan merkeziyetsiz otonom organizasyon (DAO) olduğunu belirtiyor. 

DAO sayesinde, topluluk üyeleri ETP’leri dengelemek için WSB token ile oy kullanabilecek. Tesla (TSLA), Apple (AAPL), GameStop (GME) gibi hisseler oylamaya tabi olacak.

WallStreetBets’in kurucusu Jaime Rogozinski, finansal piyasalarla blockchain teknolojisinin birleşmesiyle piyasaların daha güçlü ve demokratik hale geleceğini söylüyor. Ona göre bu durum,  insanları güçlendirecek bir etkiye sahip olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!