Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Walmart Blockchain Patentine Doymuyor! Yeni Bir Patent Daha Aldı

ABD merkezli perakende devi Walmart, Blockchain teknolojisi ile akıllı cihaz yönetimini bir araya getirdi ve yeni bir patent başvurusunda bulundu.

Walmart’ın yaptığı başvuruda masaüstü bilgisayar, kiosk veya dizüstü bilgisayar ve taşınabilir medya oynatıcılar gibi portatif akıllı cihazlarda kullanılabilecek yeni bir sistemden bahsediliyor.

Perakende devinin patentini aldığı bu yeni sisteme göre kullanıcılar portatif olup olmadığı fark etmeksizin belli bir cihaz seçerek bu cihaza özel anahtar girişi yapıyor ve belli başlı işlemleri bu cihaz üzerinden onaylayabiliyor. Walmart, patentini aldığı bu yeni sistemin ne şekillerde kullanılabileceğine dair örnekler de veriyor. Şirketin verdiği bir örneğe göre bu sistem teslimat drone’larının belli bir kiosk’a teslimat yapmalarını sağlamak için kullanılabilir:

“Kullanıcı bir kiosk alabilir, bu yeni kiosk’a yetki vermek için akıllı cihazını kullanabilir ve kiosk’u Blockchain yapısına dahil edebilir. Mesela, kullanıcılar işlemi doğrulamak için gereken özel anahtarı taşınabilir bir cihazda saklayabilir. Kiosk bu cihaz ile eşleşerek otomatik olarak teslim istasyonu işlevi görebilir.”

Walmart bu yeni sistemde Blockchain teknolojisinin yanı sıra Nesnelerin İnterneti’nden (IoT) de faydalanmak istiyor. Şirketin aldığı patentte IoT ile ilgili şöyle bir kesit bulunuyor:

“IoT sistemi içerisindeki bir kaynak bir veya birden fazla işleve atanabilir ve dolayısıyla tek bir işlem için tek bir işlev üstlenebilir.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment