Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Almanya’nın En Büyük 2. Borsası Bir ICO Platformu Geliştiriyor

Almanya‘nın en büyük 2. menkul kıymet borsası, Perşembe günü yaptığı bir açıklamada kendi ICO platformunu geliştireceğini açıkladı.

Boerse Stuttgart bu platformu şu an geliştirmekte olduğu ”dijital varlıklar” için daha büyük bir ”uçtan uca bir altyapının” parçası olsun diye dizayn ediyor ve bu ICO platformunun token üreticilerinin ”standartlaştırılmış ve şeffaf süreçler ile” token satışı yapabilmelerini sağlayacak.

Platform buna ek olarak ”güvenli bir depolama çözümü sunmanın yanı sıra, çok yönlü bir trading platformu” görevi de görecek.

Bourse’nin bu duyurusu yaklaşık iki ay önce kripto trading uygulaması çıkartacağını açıklamasından sonra geldi. ‘Bison’ ismindeki bu akıllı telefon uygulaması finansal teknoloji startup’ı olan Sowa Labs ile birlikte tasarlandı ve 2018’in Sonbaharına kadar ücretsiz kullanıma sahip olacak. Uygulamanın piyasaya ilk sürümünde öncelikli olarak Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve Ripple kripto para birimlerinin destekleneceğini ancak ”yakın gelecekte” başka kripto para birimlerinin daha uygulamaya ekleneceği belirtilmişti.

Şirket buna ek olarak ikincil piyasalara da ilgi duyuyor ve hizmetlerini buna göre uyarlamayı planlıyor. Firmanın CEO’su Alexander Hoptner konu hakkında şunları ifade ediyor:

”Bizim ICO platformumuz aracılığıyla çıkartılan tokenler ikincil piyasalarda da işlem görebilir. Bu olay ICO’lar için önemli bir başarı faktörü. Aynı zamanda biz de hem bireysel hem de kurumsal yatırımcıların kripto para birimleri konusunda daha düzenli ve güvenilir bir trading ortamına olan isteklerine kulak veriyoruz.”

Kendisi firmanın finansal düzenleyiciler ile de ”yakın bir şekilde iş birliği” yaptığını ifade etti.

Hoptner’e göre, kripto hizmetlerine doğru yapılan bu yeni atılımlar şirketin ”finansal piyasaların ve finansal ürünlerin dijital değişimini” kolaylaştırmak için yaptığı çabaları temsil ediyor.

”Biz dijital varlıklar için bu gibi zincirler kurmanın yanı sıra merkezi hizmetler de sunabiliriz, hepsi tek bir çatı altında.”

”Dijital varlıkların kabul edilmesine yardım edeceğiz.”

Boerse Stuttgart kripto hizmetlerine giriş yapan ilk geleneksel borsa değil.

Kanada içerisinde yer alan TMX isimli borsa da geçtiğimiz Mart ayında kendi yan kuruluşunun ilk olarak bitcoin ve ether’e odaklanacak olan bir kripto para brokerage platformu kuracağını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment