Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Warren Buffet Yine Bitcoin’i Ele Aldı: Kumar Token’ı Benzetmesi!

Yatırım şirketi Berkshire Hataway’in CEO’su ve ünlü yatırımcı Warren Buffet, Bitcoin’in (BTC) herhangi bir değeri olmadığına dair söylemlerini yineledi.

Warren Buffet 12 Nisan tarihinde yayınlanan röportajda, Bitcoin’in bir kumar token’ı olduğuna ve herhangi bir değere sahip olmadığına dair söylemlerini tekrar etti. Ünlü yatırımcı, buna rağmen kripto paraya yönelimin artışını ise insanların kumar oynamayı sevdiğini söyleyerek yorumladı.

Bitcoin’in mevcut fiyatının ne kadar olduğunun onun için herhangi bir anlam ifade etmediğini söyleyen CEO, kendi görüşlerine göre kripto paranın içsel değerinin sıfır olduğunu savundu.

Geçmişte de sağ kolu olarak bilinen ünlü yardımcısı Charlie Munger ile beraber Bitcoin’in bir kumar olduğuna dair söylemlerde bulunan Buffet, konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

Bitcoin bir kumar token’ı herhangi bir değeri yok ancak bu insanların rulet oynamaya dair isteklerini engellemiyor.

Öte yandan kripto para sektöründe aktif olarak varlık gösteren pek çok milyarder Buffet ve Munger’ın tutumunu fazla muhafazakar bulduğunu ifade etmişti. Skybridge Capital CEO’su Anthony Scaramucci, Buffet’ın Apple hisselerini beğenmesinin 40 yıl sürdüğünü belirterek Bitcoin’i sevmesi için yaklaşık 26 yıl daha olduğunu söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!