Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Warren Buffett: Bitcoin, Şarlatanları İçine Çeken Bir Sanrı

Berkshire Hathaway CEO’su ve efsanevi yatırımcı Warren Buffett, CNBC’ye verdiği röportajda Bitcoin ile ilgili yine çok tartışılacak bir ifade kullandı. Buffett, daha önce Bitcoin ile ilgili olarak belirttiği fikirlerinde bir değişiklik olup olmadığı yönündeki soruya olumsuz bir yanıt verirken; Bitcoin’i sert bir şekilde eleştirdi.

Daha önce Bitcoin yatırımı yapmak kumar oynamaktır diyen Buffett, kimsenin Bitcoin’in tam anlamı ile ne işe yaradığını bilmediğini de ifade etmişti. Buffett, bugün ise Bitcoin’in hiçbir özel değeri olmadığını söyledi. Usta yatırımcı, Bitcoin’in bir sanrıdan ibaret olduğunu da sözlerine eklerken, şunları söyledi:

”Bitcoin’in hiçbir özelliği kalmadı. Çünkü artık Blockchain teknolojisi ona bağımlı değil. O yüzden artık Bitcoin’in bir sanrıdan ibaret olduğunu ve ancak şarlatanlara hitap ettiği düşünüyorum.”

Dünyanın en zengin insanlarından birisi olan ve büyük bir yatırımcı olarak da bilinen Buffett, Bitcoin’e karşı takındığı sert tavır ile de biliniyor. Bu, Buffett’ın Bitcoin’i hedefine aldığı ilk açıklaması da değil. Daha önce de, geride bıraktığımız yılın Mayıs ayında Berkshire Hethaway’in yıllık toplantısında söz alan Buffett, o dönem de kripto paralara sert eleştriler getirmişti.

Efsanevi yatırımcı o zaman yaptığı açıklamalarda, tüm kripto paraların sonunun çok kötü olacağını iddia ederken, Bitcoin’i ise bir fare zehrine benzetmişti. Buffett’ın o açıklamaları, kripto para piyasalarına bomba gibi düşmüş ve de uzun süre tartışılmıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment