Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Waves CEO’su, ICO’lar ve Tokenler Hakkında Konuştu

Tokenlerin ne olduğu konusunda kripto para camiasında inanılmaz bir belirsizlik ve tartışma hakim. Bazıları tokenlerin yarar gözeten ürünler olduğunu belirtirken, bazıları ise tokenlerin senet olduğunu belirtiyor. Bir grup ise tüm bunları kabul etmeyerek tokenlerin bambaşka bir şey olduğunu düşünüyor.

Bu arada, kripto para piyasalarında yaşanan dönemsel düşüşün toparlanma emareleri yavaş yavaş karşımıza gelirken, token sektöründe de ciddi bir artış başlamış durumda. Yavaş yavaş piyasalardaki belirteçler olumluya doğru dönerken, yine tokenlerin ne oldukları ile ilgili tartışmalar bşladı.

Tartışmalara katılan ve fikir belirten bir başka isim de Waves CEO’su Sasha Ivanov oldu.

Ivanov yazdığı yazıda üç ana adet token tipi olduğunu belirterek şunları söyledi:

”Bana göre üç temel token tipi var. Bunlardan biri gerçekten işe yarar şeylerin işleyişinde kullanılan token tipi. Bunlar, yasal düzenlemeler ile çok iyi geçinecek bir grup. Yasal açıdan bir sorun yok çünkü ürün içine entegre edilmiş ve ekosistemde kullanılan bir şey.”

İkinci olarak bir de senet  tokenleri olduğunu belirten Ivanov, bu token tipinin kripto para dünyasının en tartışılan aktörleri olduğunu da kabul ederek şunları söyledi:

”Tabii ki  bunlar çok tartışmalı tokenler. Bazılarının Blockchain ile uzaktan yakından alakası olmadığı iddiaları da doğru. Ancak kurumlar da bu aşamada ne yapmaları gerektiği konusunda pek bir fikir sahibi değillermiş gibi görünüyor. Burada karar SEC’te olacak.”

Bu iki ana grup tokenin arasında kalan tokenlerin ise gerçekten bir itibari para birimi ile benzerlik taşıdığı belirtirken; genelde bunlara stabil koin dendiğini söyleyen Ivanov, bu alanın tam bir gri zon olduğunun da altını çizdi.

ICO’lar Hakkında Yorumlar

Ivanov, birçok ICO firmasının sürekli olarak tokenleri senet sınıfından çıkarmaya çalıştıklarını ve bu uğurda türlü taklalar attıklarını belirtirken, bunun doğru olmadığını belirtti. Bazı tokenlerin çok net olarak senet sınıfına girdiğini belirten Ivanov şunları söyledi:

”Bakın, her token işe yarar olmak ya da bir ekosistemde kullanılmak zorunda değil. Bu işin bir de senet kısmı var. Her ICO’nun ilk grup token gibi görünmeye çalışması çok saçma ve sektörün imajı açısından iyi görünmüyor. Sadece SEC’ten (ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) kaçabilmek için böyle dolambaçlı yollara girilmesi hiç doğru değil.”

Waves Öncü Olacak

Tüm bu yasal düzenleme süreçleri ve diğer çeşitli konularda Waves olarak öncü olmaya çalıştıklarını belirten Ivanov, Waves paltformunun senet tokenleri konusunda lider olacağına inandığını belirtti.

Kurum olarak bu tarz tüm tokenlerin dağıtımı ve ticareti konusunda atılımlar yapacaklarını aktaran başarılı yönetici, şunları kaydetti:

”Teknik olarak şu anda çok iyi durumdayız. Eğer az sayıda özel yatırımcınız varsa özel bir dağıtım yapmak istiyorsanız bizim DEX platformu buna çok uygun ve bu sayede birçok iş yapacağımızı düşünüyoruz.”

Ayrıca Waves’in ilk düzenlenmiş merkeziyetsiz kripto para borsası olması yönünde hamleler yaptıklarını ve çeşitli kurumlar ile konu üzerine konuştuklarını aktaran Ivanov, şunları söyledi:

”DEX şu anda ilk düzenlenmiş merkeziyetsiz kripto para borsası olabilmek için başvurular yapıyor. Kara para aklama ve müşterini tanı gibi süreçleri atlatırsak bizim için yol açık. Sektörde öncü olmak istiyoruz ve bunun için çabalıyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment