Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Waves Platformu Daha Hızlı Hale Gelecek

Waves, daha hızlı bir blockchain platformu haline gelmek için çalışmaları sürdürüyor. Şirket 8 Kasım 2017’de Waves-NG teknolojisine uygulanan kamuya açık stres testini başlattı.

Yeni teknolojinin bant genişliğini arttırması hedefleniyor. Bunun yanında, blok oluşturma hızı arttırılarak Waves platformunu kullanan iş yerlerinin daha çok fayda edinmesi planlanıyor. İddiaya göre Waves-NG teknolojisi platformun toplu-satışlarda dağıtılan veya bonus olarak verilen yüklü miktarlardaki token’lara dayanmasını sağlayacak. Teknolojinin aynı zamanda Waves merkezsiz borsasında gerçekleşen ticari işlemlerinin işlenme hızını arttırması bekleniyor.

Cornell Üniversitesinde doçentlik yapan ve Initiative for Cryptocurrencies and Contracts’te eş-yönetici olan Emin Gün Sirer, Waves platformu Waves NG teknolojisini ağa dahil ederek blockchain teknolojisini son derece verimli kullanıyor:

“Son yıllarda blockchain teknolojisinin ne kadar eşsiz özelliklere sahip olduğunu ve neler vaat ettiğini gördük. Ama aynı zamanda konu ölçeklenebilirliğe (scalability) geldiğinde ne kadar kötü olduğunu da gördük. Eğer blockchain teknoloji tüm Dünya’ya yayılacaksa; ölçeklenebilir olmalı. Ölçekleme yarışının en ön safındaysa Waves ekibi yer alıyor. NG teknolojisi ile Waves ekibi, ölçekleme yapmak için blockchain teknolojisinin en verimli özelliklerinden faydalandı. Mesela NG teknolojisi sayesinde Blockchain’ler, gecikmeleri minimuma indirirken; veri düzeyini maksimuma çıkarıyor. Waves ekibi, bilinen en iyi teknolojiyle çalışan gerçekten yenilikçi bir platforma sahip olduğunu ve gelecekteki zorluklar için hazır olduğunu gösterdi.”

Waves-NG Teknolojisi Hakkında Kısa Bilgiler

Waves-NG teknolojisi aslında Bitcoin için tasarlanmış Bitcoin-NG protokolüne dayanıyor. Bitcoin-NG protokolünü geliştiren isim ise Emin Gün Sirer. NG protokolü sayesinde ağdaki bloklar daha fazla sayıda işlem barındırabiliyor.

Bir blok oluştuktan sonra ardından gelen bloğun oluşmaya başlaması için düğümlere (node) aktarılan verinin çok hızlı şekilde aktarılması gerekiyor. Bir madenci ancak bu aşamada o bloğu dolduracak işlemleri bloğa göndermeye başlayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment