Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Web3 Hamlesi Yapmaya Hazırlanan Hindistan Merkezli Oyun Şirketi, FTX’den Yatırım Alabilir

Kripto para borsası FTX’in Hindistan merkezli oyun şirketi Mobile Premier League’e (MPL) yatırım yapmak için görüşmelerde bulunduğu bildiriliyor.

Techcrunch‘ın 3 Mart tarihli haberinde konuya yakın kaynaklar tarafından Web3 hamlesi yapmaya hazırlanan MPL‘in, sermaye toplamak için FTX de dahil olmak üzere bir dizi yatırımcıyla görüşmelerde bulunduğu bildiriliyor.

Haberde ayrıca yatırımcıları arasında Sequoia Capital India ve RTP Global‘i de bulunduran MPL‘in, 2.5 milyar dolarlık bir değerlemeyle E Serisi finansman turunun bir uzantısı olarak yatırımı artırmayı planladığına yer verildi.

Bir MPL sözcüsü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Şirket politikası olarak spekülasyonlar hakkında yorum yapmıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Spordan kart oyunlarına kadar bir çok kategoride 60’ın üzerinde mobil oyunu bulunan Hintli oyun şirketi, aralık ayında gerçekleştirdiği bir yatırımcı sunumunda oyunlarının aylık 5 milyonun üzerinde aktif kullanıcıyı bir araya getirdiğini ve kullanıcı başına aylık ortalama gelirin yaklaşık 5 dolar olduğunu açıklamıştı.

Konuyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmayan FTX, Koin Bülteni ekibi tarafından şubat ayında bildirildiği üzere oyunlarda kripto kullanımını artırmak için özel bir oyun birimi başlatmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!