Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

WeChat’ten Yeni Bir Yasak Daha! Bitmain ve Kripto Fiyat Tahmin Üyelikleri Sansürlendi

Kripto para yasakları konusunda lider konumda olan ülkelerden birisi olan Çin, geçtiğimiz Ağustos ayı içerisinde yabancı merkezli 124 kripto para borsasına olan erişimi yasaklamıştı.

Hükümetin kripto para birimlerine karşı olan yasaklama ve engelleme furyasına katılan Alibaba ve WeChat gibi dev firmalar da, her geçen gün ülkedeki kripto para kullanıcıları için kötü bir haber vermeye devam etmekte. Tencent adlı şirkete bağlı olan WeChat , şirketin hükümet yetkililerin kripto para sektörüyle ilgili aldıkları olumsuz kararlar sonrasında ICO’larla veya kripto paralarla ilişiği olan platformlara karşı çeşitli önlemler aldığını açıklamıştı.

Yeni gelen bir habere göre ise, WeChat mesajlaşma uygulaması sıradaki adım olarak gözünü bitcoin madencilik cihazı satan ve kripto para piyasa analizi yapan hesaplara dikti. WeChat uygulaması üzerinde ”antminersale” kullanıcı adına sahip olan ve aynı zamanda madencilik devi Bitmain’in resmi satış kanalı olan üyelik, Pazartesi günü sistemden bloklandı. Basın saatine göre uygulamaya bakıldığında, daha önce söz konusu kanal tarafından yayınlanan içerikler şu an platform kurallarının ihlal edildiğini belirten bir sayfaya yönlendirme yapmakta.

”Kullanıcıların şikayeti üzerine, WeChat platformu bu üyeliğin – yetkili olduğunu belirten belge veya lisansa sahip olmadan – ilgili olduğu iş ile alakalı bilgi dağıttığını ve yayınladığını tespit etti.”

Yine de, platform üzerinde yer alan ve ”antminer_official” ismini kullanan başka bir resmi Bitmain hesabı basın saatine göre hala faaliyetini sürdürmekte ve sistemde bulunmakta.

Bunun yanı sıra Augur platformuna benzer bir protokole sahip olan Delphy isimli proje de, bugün sabah saatlerinden itibaren WeChat üzerinden bloklandı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment