Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Western Union’dan Kripto Para Karşıtı Hamle

Uluslararası para transfer hizmetleri sağlayıcısı Western Union, kripto para borsalarına yapılan gönderimlere ve para çekimlerine karşı savaş başlattı. Şirketin kararına göre kripto paralarla ilgisi olan hizmetler ve bakiye transferleri, şirket politikası gereğince yasaklanıyor.

Bir Reddit kullanıcısının bu ayın başında ayında attığı bir mesajda şirketin kripto para borsası Kraken’e yapılan transferleri onaydan geçirmediği ortaya çıkmıştı. Bu işlemlerin havada kalmasının sebebiyse söylenenlere göre Western Union’un şirket içi politikaları.

WU’nun kararının kripto para borsalarını ve kullanıcıların kripto para alım satım işlemlerini olumsuz bir yönde etkilemesi bekleniyor. Kripto para piyasası gün geçtikçe büyüyor, bu nedenle çeşitli şirketler de bir bankacılık servisiyle çalışmak zorunda. Tam olarak bu yüzden, bu yasak ironik bir şekilde WU’nun kazançlarını da büyük ölçüde etkileyebilir.

Western Union, ABD Colorado Eyaleti bazlı bir finansal hizmet ve iletişim şirketi. 1851’de kurulan köklü şirketin şimdiki CEO’su kulaklara tanıdık gelecek olan bir isim: İstanbul doğumlu Hikmet Ersek.

Şirket aslında birçok farklı alanda finansal hizmetler sunuyor. Banka havalesi, yurtdışına yapılan bakiye transferleri, hatta kurumsal ödemeler bunlardan sadece birkaçı. Tabii ki kripto paraların arada üçüncü bir kişi olmadan Dünya’nın her yerine gönderilebildiği gerçeği, yüzlerce bankayı etkilediği gibi Western Union’u da etkilemiş durumda.

Kripto Paralara Karşı bir Tutum mu Var?

WU’dan gelen bu kripto paralarla ilgili para transferlerini yasaklama hareketi aslında birçok farklı şirketin de yaptığı gibi insanların kripto paralara erişim imkanını kısıtlamaya yönelik. Hatta Dünya’nın farklı ülkelerindeki bazı bankalar o kadar ileri gitmişti ki kripto para işlemleri gerçekleştiren kullanıcıların hesapları bile kapatılmıştı.

Kripto paralara karşı kötü yöndeki tutum aslında kulağa pek de mantıklı gelmiyor. Bitcoin başta olmak üzere kripto paraların normal düzey kullanıcılar tarafından farkındalığı her geçen gün artmakta, üstelik kurumsal yatırımcılar bile bu piyasaya büyük ilgi gösteriyor. Bu negatif tutum diğer şirketlere kötü yönde örnek olsa da kripto paraların yükselişini önleyeceğini söylemek doğru olmaz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment