Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wikipedia Kurucusundan Blockchain Sözleri

Wikipedia’nın kurucusu olan Larry Sanger, yaptığı açıklama ile Blockchain teknolojisi ve bunun dünyaya olası etkileri hakkında konuştu. Başarılı yönetici, ünlü kripto para sitesi Coin Telegraph’a verdiği demeçte, Blockchain teknolojisinden etkilendiğini ifade ederken, şöyle konuştu:

”İnternetin bilgiyi merkezi olmayan bir yapıya sokma potansiyeli, ilk kez üniveristede iken aklıma gelmişti. Bu konu ile ilgili araştırmalar yaptım ve Wikipedia’yı kurdum. Sonrası zaten çorap söküğü gibi geldi. Tüm insanlar, tüm bilgileri merkezi olmayan bir şekilde birbirleri ile paylaştı ve bu sayede bilgiye ulaşmak çok kolay bir hale geldi.”

Sandler, günümüz Silikon Vadisi isimlerinin hiçbirinin ilk dönemlerdeki interneti kurma becerisi gösteremeyeceğini ifade ederken, başta Mark Zuckerberg olmak üzere, çağın önde gelen isimlerinin oldukça fazla kontrolcü olduğunu söyledi.

Başarılı isim, daha sonra Blockchain teknolojisi ile ilgili olarak bazı açıklamalar yaptı. Kullanıcı deneyimine önümüzdeki dönemde daha fazla önem verilmesi gerektiğini aktaran başarılı yönetici, şunları ekeldi:

”Şu anda Blockchain en iyi nasıl kullanılır sorusunun yanıtını veremedik. Birçok kişinin zaten bu teknoloji umrunda değil. Ancak bu değişecektir. 10 yıl sonra Blockchin ile oldukça farklı bir dünyaya uyanmış olabiliriz ve bunun nasıl olacağını şu an kimse hayal dahi edemez.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment