Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Winklevoss İkizleri Bitcoin’lerini Nasıl Saklıyor?

Kripto para piyasasında en sık yaşanan sorunlardan biri hiç süphesiz ki çalınan koinler. Eğer hırsızlar kişisel cüzdanınızdaki bakiyeleri kendi hesaplarına geçirirse başvurup şikayet edebileceğiniz bir kurum ne yazık ki bulunmuyor.

Eğer bu duruma düşmek istemeyen birileri varsa o da tam 120,000 Bitcoin’e sahip Winklevoss ikizleridir. Tabii kendileri bunun farkında oldukları için ikizler Bitcoin’lerinin başka adrese gönderilmesini sağlayan özel cüzdan kodunu bir kağıda yazmışlar ve kağıdı birkaç parçaya bölmüşler. Sonrasındaysa bu kağıtları ABD’nin farklı yerlerindeki banka kasalarında saklamaya başlamışlar…

Kararlı Olmak Önemli

Winklevoss ikizlerinin sahip olduğu en önemli özelliklerden biri kararlı bir düşünce yapısına sahip olmaları. Kürek çekme sporunda olimpik yarışçı olmak isteyen ikizler, 2008 yılında bu hayallerine kavuşmuş. Sonrasındaysa Mark Zuckerberg tarafından zor bir durumda bırakılsalar da ona karşı açtıkları dava sonucunda 65 milyon $ tazminat almışlar.

Akla gelen ilk soru tabii ki bu kadar parayla ne yaptıkları. Paranın tamamını bilmiyoruz, ancak tazminatın 11 milyon $’lık bir kısmıyla Bitcoin satın almışlar. Üstelik bu olay gerçekleştiğinde Bitcoin sadece 10$ gibi gülünç bir fiyata sahipmiş. Bunu duyan birçok insan Winklevoss’larla alay etmiş, ancak onlar Bitcoin’lerini uzunca bir süre saklamakta kararlı görünüyorlar. Sizlerin de tahmin edebileceği gibi bu kararlılık 2017 yılında onlara büyük bir servet kazandırdı. Bitcoin geçtiğimiz hafta göreceli olarak büyük bir düşüş yaşamış olsa da Winklevoss ikizlerinin sahip olduğu Bitcoin’lerin değerinin şu anda 1.5 milyar $’dan daha fazla olduğu tahmin ediliyor.

Tyler Winklevoss, ikizler ilk Bitcoin aldıklarında yüzlerine karşı gülenleri şöyle eleştiriyor:

“O gülüşleri ve alaycı sözleri alıp bize güç veren bir rüzgara çevirdik.”

Koinlerin Güvende Tutulması Şart

Kripto para dünyasının vahşi doğası birçok insan için heyecan verici olabilir, ancak aynı zamanda borsalara saldırıp kullanıcıların bakiyelerini çalmayı hedefleyen hacker’lara da büyük fırsat doğmuş durumda. Kardeşler sahip oldukları Bitcoin servetini korumakta oldukça kararlılar, hatta bunun için oldukça paranoyak önlemler bile almışlar.

Winklevoss ikizleri Bitcoin cüzdanlarının para göndermek için kullanılan kodlarını tek tek farklı kağıtlar üzerine yazdırmışlar. Sonrasındaysa bu kağıtları ufak parçalara ayırarak farklı zarflar içerisinde ABD’de bulunan çeşitli bankaların güvenli posta kutularına yollamışlar. Eğer bir hırsız bu Bitcoin’lere göz dikerse farklı bankalarda bulunan, kaç tane olduğu bile bilinmeyen güvenli posta kutularından kağıt parçalarını alıp tek tek birleştirmek zorunda kalacak.

Tabii bu kadar büyük bir servet sahibi olmayan bizler bu fikri oldukça uçuk bulabilir, ancak mükemmel bir fikir olduğu inkar edilemez. Bundan çıkarılması gereken önemli bir sonuç da var: Winklevoss ikizleri Bitcoin ve kripto paralarının geleceğini görmüş ve inanmışlar. Aslında kardeşlerin serveti bu gizli cüzdanların içindeki Bitcoin’lerle de bitmiyor. Kendileri Gemini adlı kripto para borsasını kurmuş ve borsada yaklaşık 350 milyon $’lık bakiyeleri varmış, üstelik bu bakiyenin büyük bir çoğunluğu Ethereum’da yatıyor. Winklevoss kardeşlerin fiyat iyice yükseldiği için Bitcoin’lerini satmak istediğini düşünebilirsiniz, ancak buna kesinlikle karşılar. Tyler Winklevoss şu şekilde bir açıklamada bulunmuştu:

“Bize göre Bitcoin Dünya üzerindeki en iyi yatırımlardan biri ve gelecek yıllarda da böyle olmaya devam edecek. Diyelim ki öyle olmadığı ortaya çıktı, ancak biz hayal kırıklığı içerisinde yaşamayı pişmanlık içerisinde yaşamaya tercih ederiz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment