Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Worldcoin Binance’de İlk Günden 3,3 Doları Gördü: Token Ekonomisi Nasıl?

Bugün ana ağa (mainnet) geçerek neredeyse bütün önde gelen kripto para borsalarında listelenen Worldcoin, (WLD) ilk günden yükselen fiyatıyla dikkat çekti.

Popüler yapay zeka modeli ChatGPT’nin arkasındaki şirket olan Open AI’in CEO’su Sam Altman, tarından geliştirilen Worldcoin bugün piyasaya sürüldü. İlk olarak Bybit, Gate.io ve Huboi’de listelenen WLD, daha sonra Binance ve OKX gibi dev kripto para borsaları tarafından listelenince yükselişine yükseliş kattı.

Net bir piyasaya çıkış fiyatı olmayan ancak sabah saatlerinde 1,6 dolar seviyelerinde seyreden WLD fiyatı Binance listelemesinin ardından %100’den fazla artarak bazı borsalarda 3,3 dolar seviyelerine kadar yükseliş yaşadı.

Toplam 10 milyar arzı bulunan kripto para biriminin son zamanlarda piyasaya sürülen 1,19 dolar seviyelerinden işlem gören Arbitrum (ARB) ve 0,62 dolardan alıcı bulan Sui (SUI) ile aynı arza sahip olması yatırımcıları birkaç hesaplama yapmaya itti.

SUI ve ARB ile farklı bir kulvarda piyasaya sürülen WLD’nin 10 milyar arzının 15 yıl içerisinde dağıtımının tamamlanacağı bildirildi. Proje ekibi, ilk olarak dolaşım miktarının 143 milyon WLD olacağını belirtirken 43 milyonluk kısmın proje ile daha önce etkileşim kurmuş olan yatırımcılara dağıtılacağını 100 milyonluk kısmın ise ABD dışındaki piyasa yapıcılara 3 ay içerisinde verileceğini vurguladı.

Söz konusu 10 milyar token’ın birçok projeden farklı olarak %73’lük gibi büyük bir oranının topluluğa dağıtılacağını söyleyen ekip, %13,5’inin Tools for Humanity yatırımcılarına, %9,8’lik kısmının çekirdek ekibe ve %1,7’si yedek olarak ayrıldığını duyurdu.

Ayrıca paylaşılan bilgilere göre ağın yönetimi, piyasaya sürülen tokenların nasıl dağılatacağının yanı sıra token ekonomisinin enflasyon oranını %1,5’e varan bir uygulamaya geçmeye karar verebiliyor.

Öte yandan bir Worldcoin yetkilisine göre topluluğa dağıtılacak olan 7,5 milyarlık WLD lansmandan önce basıldı ve bunun 6 milyarı kullanıcılara tahsis edilecek. Ancak yetkiliye göre bu coinlerin 15 yıl içerisinde kilidi açılacak.

CoinGecko verilerine göre WLD, yazım esnasında 2,54 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!