Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kurumsallar Bitcoin Yerine Ethereum ve Ripple’ı Seçti: Altcoin Sezonu İçin Hazırlık mı?

Bitcoin (BTC) bir süredir 30.000 dolar seviyelerini aşmakta zorlanırken kripto para piyasasındaki kurumsal fonlardan küçük miktarda net çıkış oldu.

Coinshares’in resmi blog sayfasında paylaşılan verilerde, kripto para piyasasındaki kurumsal fonlardan 4 hafta üst üste yaşanan 742 milyon dolarlık fon girişinin ardından geçtiğimiz hafta 6,5 milyon dolar değerinde küçük miktarda net çıkış olduğu belirtildi.

Bitcoin (BTC) yine fonları etkileyen en büyük faktör olurken 13 milyon dolarlık çıkış yaşanması dikkat çekti. Öte yandan geçtiğimiz hafta fon çıkışı yaşanan Ethereum (ETH), ise bu hafta da genelin tersine göre hareket etmeye devam etti. Ethereum, bu hafta 6,6 milyon dolarlık giriş ile liderliği elinde tuttu.

Short (kısa) Bitcoin fonundan ise çıkışlar 5,5 milyon dolar ile 13. haftaya uzandı.

XRP kararının etkisi başladı

Geçtiğimiz hafta hissedilmeyen Ripple ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) davasında XRP lehine çıkan karar, bu hafta etkisini gösterdi. Bitcoin fonlarından çıkış yaşanmasına karşın Ripple fonlarına 2,6 milyon dolarlık giriş oldu. Ayrıca Solana’ya (SOL) 1,1 milyon dolar, Cardano’ya (ADA) ise 700 bin dolar değerinde para girişi yaşandı.

Öte yandan bir süredir para giriş olan ABD ve Kanada bu hafta fon çıkışlarında başı çekti. İsviçre 12 milyon dolarlık fon girişi ile dikkatleri üzerine çekerken Almanya ve Brezilya’dan küçük girişler yaşandı.

Altcoin sezonuna hazırlık mı?

Kripto para piyasasının dev yatırımcısı Digital Currency Group’un (DCG) alt şirketi Genesis Trading’in alım satım müdürü Gordon Grant, SEC-Ripple arasında geçen davada XRP lehine çıkan karar üzerine geçtiğimiz günlerde altcoin boğası sinyali vermişti. Grant, Ripple kararıyla birlikte piyasadaki Bitcoin hakimiyetinin kırıldığını söyleyerek paranın altcoinlere akacağını dile getirmişti.

Kurumsalların Bitcoin fonlarından para çıkışı yaparken altcoinlere para girişi yapması Grant’ın düşüncelerini destekler nitelikte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!