Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Xerox Patent Başvurusu: Blockchain Kayıt Sistemi

Teknoloji devi Xerox, elektronik belgelere Blockchain teknolojisini kullanarak güvenli bir şekilde işlem yapmak için patent başvurusu yaptı.

ABD Patent ve Marka Ofisi tarafından yayımlanan yeni kayıtlara göre, yazıcılarıyla bilinen şirket Şubat 2016’da bir başvuru yaptı. Uygulamalardaki konsept bir tür düğüm ağıyla ilgili ve Blockchain sayesinden veriler paylaşılabiliyor ve kayıtlar güncellenebiliyor.

Önerilen sistemi kimlerin kullanabileceğine gelirsek, Xerox bölgesel hastane sistemleri ve çok uluslu şirketlerin ihtiyaçlarına yönelik olduğunu vurguladı.

“Denetim sistemi, elektronik bir belgede tüm kayıt değişikliklerini imzalamak ve kayıtların değiştirilmediğini doğrulmak için bir şifreleme işlemi kullanmaktadır. Blockchain’de kayıtlara geçmeden önce güvenliğin sağlanmasında oldukça önemlidir. Sistem geliştikçe, güvenlik yöntemi de arttırılabilir ve daha da iyileştirilebilir.”

Xerox, bugüne kadar basına nispeten az bilgi vermiş olsa da ilk kullanım alanı sağlık sektörü olmuştur.

Xerox India dış kaynak kullanım direktörü Ritesh Gandotra geçen ay yayınlanan blog yazısında, elektronik sağlık kayıtlarının saklanması ve karşılıklı olarak paylaşılması için Blockchain’i potansiyel bir platform olarak gösterdi ve:

“Sektörün şu anki ihtiyacı yalnızca yenilikçi olmayıp aynı zamanda merkezsiz bir çözüm.Bu da Blockchain teknolojisini kullanarak elektronik sağlık kayıtlarını yöneten bir kayıt sistemidir.” diye yazdı

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • DEERTUKI
    Posted 12 Mart 2022 - 21:19 21:19

    FEERTII

Leave a comment