Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yeni Çıkacak Olan ICO Universa 100 Milyon Dolar’a Ulaşmayı Hedefliyor

Universa kullanıcılarına Blockchain‘e dayalı en uygun, en hızlı ve en güvenli şekilde akıllı kontratlar oluşturma imkanı sunuyor.

Platformun kurucusu Alexander Borodich, Crypto Bzar forumuna katıldığında yaklaşan ICO ile birlikte 100 milyon $ üzerine çıkmayı planladıklarını açıkladı.

Şirketin basın yayın bölümüne göre, platform Tezos(230 milyon$) ve EOS(200 milyon $) gibi projelere rakip olarak tasarlandı. Hatta Bay Borodich’e göre, Universa’nın yaratılması ticarette bir devrim olabilir.

Bir Blockchain platformu olan Universa rakiplerinden çok farklı özellikler gösteriyor.

Her şeyden önce Universa’nın en özel yanı, Ethereum protokolünden farklı olmasıdır.

İkinci olarak, her kullanıcı Universa içinde bağımsız olarak kendi yerel servislerinden yararlanabilir. Kullanıcılar aynı zamanda istedikleri token ya da para birimiyle ödeme işlemini gerçekleştirme imkanı sunuyor.

Universa kripto para sağlayıcısı olarak görev yapmamaktadır. Blockchain teknolojisinden yararlanarak kullanıcılarına akıllı kontratlar oluşturma imkanı sunar.

Universa’nın arkasındaki ekip Blockchain’i yetersiz görmektedir. Bunu düşünme sebepleri ise:

  • Bitcoin ve Ethereum Blockchainleri yavaş ve pahalıdır.
  • İşlem ücreti yüksektir.
  • İşlem hızı yavaştır.
  • Her işlem için sıfır olmayan bilgi cüzdanları gerekir.

Buna karşın Universa ise:

  • Uygulama yaratmak için basit bir protokol gerektirir.
  • Oldukça düşük işlem ücreti vardır.
  • İşlemler oldukça hızlıdır.
  • Likidite ve Blockchain üzerinde akıllı kontratlar sunar.

Bay Borodich açıklamasında:

“Kazım işleminde Blockchain’e bağlılık ve yüksek ücretler, altına olan bağlılık ve altının fiyatı arasındaki ilişkiye benziyor.Universa, akıllı kontratlar ve akıllı banknotlar oluşturmayı kolaylaştırıyor.” dedi

Universa Blockchain mülkiyet devri sırasında kullanılabildiği gibi kontrat imzalarken de elektronik anahtar ya da doğrulayıcı olarak görev yapabilir. Universa’nın geliştiricileri, platformun sadece daha hızlı olmadığını, kripto koruma sistemi sayesinde aynı zamanda Bitcoin‘den daha güvenli olduğunu söyledi. Bütün işlemler cüzdan olmadan gerçekleştirilebilir. Böylece her kullanıcı belgeleri kapsül formunda saklayabilecek ve internet aracılığıyla istedikleri yere gönderebilecek.

Daha açık olmak gerekirse, Bay Borodich’in kargo teslim sistemine uyarlanmış Universa örneğini inceleyelim. RFID sistemindeki(radyo sinyalleri kullanarak objeleri otomatik olarak tanıma yöntemi) etiket, terminal tarafından tanınan akıllı mühürlerle donatılmıştır. Kullanıcı, kargo açıklamasıyla birlikte gerekli detayları da bu sayede alır. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için yalnızca Universa Blockchain mobil ağı olan akıllı telefona sahip olmak yeterlidir.

Universa’nın ICO’su ise yakın gelecekte duyurulacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment