Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

XRP Endeksli ETP, 2 Nisan Tarihinde Piyasaya Çıkıyor!

İsviçre’nin en büyük menkul kıymet borsalarından birisi olan SIX kendi resmi internet sayfasında yaptığı açıklamada kripto para endeksli bir ETP olan Amun Ripple XRP (AXRP) ürününün 2 Nisan 2019 tarihinde piyasaya çıkacağını duyurdu.

Söz konusu ETP direkt olarak XRP’nin değerine endeksli olacak ve bu da dünyada XRP endeksli ilk ETP ürünü olarak tarihe geçecek. Amun AG’nin kurucu ortağı Harry Rashwan konu hakkında Coindesk’e yaptığı açıklamada SIX menkul kıymet borsasından XRP endeksli bir ETP için onay aldıklarını vurgulamıştı. Piyasaya sürülecek olan ETP direkt olarak İsviçre’nin finansal regülatörü FINMA tarafından denetlenmekte. Amun AG’nin kurucu ortağı konu hakkında yaptığı açıklamada dünyanın ilk XRP ETP’sini piyasaya sürmekten dolayı oldukça mutlu olduklarını ifade etti.

Şirket bunun yanı sıra Bitcoin Cash, Litecoin, Stellar Lumens ve EOS endeksli ETP’ler piyasaya sürmek için de gerekl izinlere sahip. Rashwan konu hakkında yaptığı açıklamada her bir ETP’nin alıcıların ilgisine göre önce veya sonra çıkabileceğini aktardı. Amun’un özellikle XRP ETP’si piyasaya sürmesine olan ilgisi, oldukça güçlü bir yatırımcı kadrosuna sahip olan XRP’nin etkisini gözler önüne sermekte. Bunun yanı sıra XRP ETP’sinin arkasında firmaya 4 milyon dolarlık çekirdek fonlama yapan Graham Tuckwell’in de etkisinin olabileceği söylenmekte.

Sebep ne olursa olsun, kripto para birimlerinin bu gibi ürünlerle geleneksel finans piyasasına karışması, kesinlikle kabul ve tanınma için olumlu olacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment