Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

XRP Fiyatı Bu 3 Haberle Yükselişe Geçti

Ripple ve SEC arasındaki gerilim sürerken, XRP fiyatı son 24 saatte atağa kalktı ve yaklaşık %50 yükseldi. Kripto para sektörünün genelinde de bir artış havası hakimdi. Kripto para piyasasının toplam değeri 1 trilyon doları aştı. Peki, XRP için yükselişi tetikleyen gelişmeler neler olabilir?

SEC’nin Ripple‘a açtığı dava yüzünden 0.75 dolardan 0.17 dolara düşen XRP, bu hafta gelen birkaç iyi haberle yükselişe geçti. 24 saat içerisinde %47 değerlenen XRP, 0.33 dolara kadar yükseldi. Litecoin böylece yeniden XRP’nin gerisine düştü. Bu yükselişi tetiklemiş olabilecek üç gelişmeyi haberimizde bulabilirsiniz.

XRP-fiyati-yukseliyor-grafik
XRP için son 24 saatte fiyat değişimini gösteren grafik. Kaynak

XRP yatırımcısı için gerçekleşen Flare Network airdrop’u

XRP fiyatının 0,70 dolar bandının üzerine çıkmasında büyük rol oynadığı düşünülen Flare Network airdrop’u XRP yatırımcısı için 1:1 oranında FLR token vadediyordu. Aralık ayının ortasında gerçekleyen airdrop etkinliği ile katılımcı platformlardaki XRP cüzdanlarının snapshot’ı alındı. 110 binden fazla kişi Coinbase, Binance ve Bithumb gibi borsaların da desteği ile Spark airdrop’una katılım sağladı.

Airdrop sonrası FLR token fiyatı da Bitrue borsasının IOU temelinde FLR/XRP paritesini alım satıma açması ile netleşmeye başladı. Kripto para platformu Bitrue’ya göre 1 FLR değeri yazım esnasında 0,13 dolar olarak kaydediliyor. XRP topluluğu FLR tokenın piyasaya sürülmesi ile XRP fiyatının olumlu etkileneceğine dair büyük bir inanç besliyorlar.

Uphold borsası XRP’nin yanında

ABD’nin önde gelen borsaları ve platformları XRP işlemlerini durdururken, Uphold borsası XRP’nin yanında yer almayı tercih etti. Uphold yaptığı açıklama ile SEC davasına rağmen XRP işlemlerini askıya almadığını ve XRP’ye karşı kesin bir karar çıkmadan almayacağını duyurdu.

Kripto para borsası Uphold henüz net bir karar çıkmadan önlem olarak XRP işlemlerini durduran diğer borsaları hedef aldı. Kripto para borsasının CEO’su JP Thieriot SEC’e karşı birlik çağrısı yaparak, regülatörler tarafından takınılan tavrın tüm kripto para dünyasını korkunç şekilde etkileyebileceğini söyledi.

XRP için başlatılan kampanya 35 bin imzaya ulaştı

ABD hükümetinin XRP’yi para birimi olarak değerlendirmesi için bir imza kampanyası başlatıldı. SEC’nin Ripple’a karşı hamlesinden sonra çevrim içi olarak başlatılan kampanya ile 35 binden fazla imza toplandı. İmza kampanyasına katılan kişilerin seslerinin ABD hükümeti tarafından duyulması için 65 bin imza daha toplanması gerekiyor. Kampanya ile 100 bin imza toplandığında beyaz sarayın dilekçeye cevap vermesi beklenecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!