Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

XRP Ledger NFT’lere Ev Sahipliği Yapabilir

XRPL Labs ekibi, XRP Ledger’ın Non-fungible token (NFT) dahil olmak üzere pek çok farklı türde token’a ev sahipliği yapabileceğini açıkladı. Bu potansiyelin farkına varılarak yapılacak bir terminoloji değişikliğinin, XRP Ledger’a daha fazla kullanım alanı sağlayabileceği düşünülüyor.

Ripple, dijital merkez bankası paralarına (CBDC) duyulan ilginin artması sonucunda XRP Ledger’ın CBDC üretimi için kullanılabileceğini açıklamıştı. Ripple ile dolaylı yoldan bağlantılı olan XRPL Labs ekibi, onun NFT (Non-fungible token) kullanımına da elverişli olduğunu iddia ediyor.

Terminoloji değişikliği önerisi

Ripple, XRP Ledger’da üretilmiş XRP harici varlıkları Üretilen Para Birimleri (Issued Currencies veya kısaca IOU olarak bilinir) şeklinde adlandırıyor. Ripple’dan yatırım alan ve Xumm uygulamasını geliştiren XRPL Labs’e göre bu terim, XRP Ledger’ın gerçek potansiyelini yansıtmıyor. “Çoğu işletmenin ve kişinin, XRP Ledger’a verilmesi gereken değeri bu yüzden vermediği” söyleniyor.

Açık kaynaklı bir ağ olan XRP Ledger’ın, non-fungible tokenlara ev sahipliği yapabileceği öne sürülüyor. XRPL Labs’in önerisi, bu gibi varlıklara “Üretilen Para Birimi” demeyi bırakıp “XRP Ledger tabanlı tokenlar” demeye başlamak.

Gözünü NFT sektörüne çevirdi

XRP Ledger, bu şekilde lanse edilmesi halinde Ethereum ile kısmen aynı klasmanda değerlendirilebilir. XRPL Labs ekibi, bunun farkındalığıyla birlikte “XRP Ledger’da NFT üretmek için. … Ethereum’dan daha farklı bir yol izlenir ama mümkündür.” açıklamasında bulundu.

Labs yönetimi, bu olası fırsatı inceleyebilmek adına çalışmalara başladı. Ekibe, XRP Ledger tabanlı potansiyel NFT’ler ile ilgili araştırma yapacak yeni bir isim alındı. Araştırma sırasında edinilen bulguların, çeşitli makalelerde derlenmesi bekleniyor.

Büyük ölçüde Ethereum tabanlı olan NFT’ler, popülerlik kazanıyor. CryptoKitties ve NBA Top Shots gibi koleksiyonların üreticisi Dapper Labs, 250 milyon dolar yatırım alırken şirket değeri 2 milyar dolarda konumlandırıldı. Dapper Labs, şu ana dek yaklaşık 100 milyon dolarlık NFT hacmi elde etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!