Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

XRP Son 48 Saat İçerisinde Yüzde 36 Artış Yaşadı! Artışın Sebebi Ne?

Geçtiğimiz 24 saat içerisinde, Bitcoin, Ethereum ve EOS’un da aralarında bulunduğu küresel piyasanın önemli kripto para birimleri, %2 ile %5 oranında bir artış yakaladı ancak Ripple son haftalarda yakaladığı yükselişi hiç hız kesmeden devam ettirdi ve %14 gibi bir artış yakaladı.

18 Eylül tarihinden beri, 48 saatlik dilim içerisinde, Ripple blockchain ağının kripto para birimi XRP, %36,5’dan daha fazla bir artış yakaladı.

Ripple Rallisinin Arkasında Ne Var?

XRP’nin daha önce yaşadığı rallilerin aksine, son 48 saat içerisindeki yükselişin herhangi spesifik bir nedeni yok. Bunun yerine, Ethereum‘un kripto para birimi ETH‘nin birden düştüğü yerden kalkmasına benzer olarak, XRP de Temmuz ve Ağustos aylarında yaşadığı düşüşü telafi etme çabasına girmiş durumda. Temmuz ve Ağustos ayı süresince XRP piyasası çok fazla aşırı satım görmüş ve ciddi değer kaybı yaşamıştı.

Temmuz ayının sonlarından beri, XRP Bitcoin gibi diğer kripto para birimlerine kıyasla çok daha sert bir çakılma yaşadı. Temmuz 21 tarihinde 0.54 dolar olan XRP fiyatı, iki ay içerisinde 0.29 dolara kadar %46’lık bir düşüş yaşadı. Aynı süreçte BTC’nin yaşadığı düşüş ise sadece %9 ile sınırlı kaldı. Son günlerdeki sosyal medya etkinlik grafiklerine bakıldığında, XRP ve Ripple anahtar kelimelerin de bir artış olduğu görülmekte.

Bunun yanı sıra, tek bir olaydan ziyade, Ripple’ın geçtiğimiz haftalar içerisinde üst üste açıkladığı yüksek profilli projelerin hepsi, XRP’nin ayağa kalkması için gereken desteği sağlamış olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment