Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Polonya’nın En Büyük Bankası PKO Polski, Blockchain’e Geçiş Yaptı!

20 Eylül tarihinde yapılan resmi basın açıklamasına göre, Polonya‘nın en büyük bankası, ”önümüzdeki günlerde” İngiltere menşeli Coinform firması ile ortak bir şekilde blockchain kullanımına geçiş yapacak. Banka söz konusu blockchain platformunu kendi müşteri evraklarını depolamak için kullanacak.

PKO Polski Bank, Coinform’un Trudatum isimli blockchain platformuna sadece müşteri evrakını depolamanın yanı sıra, yaklaşık beş milyon kullanıcı hesap bilgisini daha güvenli tutmak için de geçiş yapacak.

Bankanın yönetim kurulu başkan yardımcısı Marciniak, konu hakkında şunları ifade etti:

”Blockchain Polonya bankacılık sektöründeki rekabeti arttırma konusunda devasa bir potansiyele sahip. Bu, daha fazla uygulamanın küresel çapta devamlı yapıldığı nispeten yeni bir teknoloji. ”

Bankanın ortaklık ve blockchain planı aslında bir anda ortaya çıkmış değil. PKO Polski Bank daha önce Mart ayında Avrupa Birliğinin yeni yürürlüğe koyduğu PSD2 gizlilik genelgesi ile ilgili belgelerle beraber ortaya çıkmıştı .

Polonya kripto para ve blockchain konusunda ne kadar çok fazla göz önünde durmayan bir ülke olarak dursa da, bu Doğu Avrupa ülkesi aslında çok fazla gelişmeye tanıklık etmekte. Geçtiğimiz Ağustos ayının sonunda Polonyalı yetkililer kripto para vergileri için yeni bir yasa tasarı hazırladıklarını vurgulamıştı.

Hazırlanan tasarıda hem şahıslardan hem şirketlerden kesilecek vergiler üstünde duruluyor. Tasarının ana hedefi yasada kripto para işlemlerinden gelir vergisi alınabilecek düzenlemeler yapmak. Kripto para borsalarından veya diğer alım-satım platformlarından kripto para satan kişiler vergi ödemek zorunda kalacaklar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment