Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

XRP’nin Kısmi Zaferi Korelasyonlu Altcoin’i de Uçurdu: Fiyat 15 Ayın Zirvesinde!

Ripple – SEC davasına dair alınan son kararların kamuoyuna açıklanması üzerine XRP ile birlikte yükselişe geçen Stellar (XLM) son 15 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Ripple ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasındaki kayıt dışı menkul kıymet satışı davasına dair alınan son kararların kamuoyuna açıklanması üzerinde başta XRP ile birlikte olmak üzere birçok kripto parada yükselişler görüldü.

XRP’nin ardından en çok yükselen altcoin’in XLM olması dikkat çekerken gözler arkasındaki nedene çevrildi. Her iki projenin kurucu ortağının Jed McCaleb olması en büyük etken olarak düşünülse de XLM ile XRP arasında yıllardır süren pozitif korelasyonun büyük etkisi olduğu tahmin ediliyor.

Coingecko verilerine göre kararların açıklanması ile birlikte 0,0974 dolar seviyesinde 0,174 dolar seviyesine kadar yükselerek %80’e varan değer kazancı yaşayan XLM, son 15 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Yükselişin ardından güncel fiyat olan 0,142 dolar seviyesine kadar geri çekildi. XLM’nin son 24 saat içeresindeki yükseliş performansı ise %46,4 olarak kaydedildi.

Ayrıca XLM’nin piyasa değeri bu süreçte 1,2 milyar dolar artış göstererek 2,6 milyar dolardan 3,8 milyar dolara yükseldi.

Öte yandan XLM’nin küresel işlem hacmi son 24 saat içerisinde %3.386 artış göstererek 1,3 milyar dolara ulaştı. XLM’de artan hacmin önemli bir kısmının ise Güney Koreli yatırımcılar tarafından oluşturulduğu görüldü.

Güney Kore’nin en büyük kripto para borsası Upbit üzerinde yer alan XLM/KRW (Güney Kore Won’u) işlem çifti 244 milyon dolarlık işlem hacmi ile son 24 saatlik küresel işlem hacminin %18,8’ini tek başına yarattı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!