Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yaklaşan Consensus Etkinliği, Kripto Para Piyasasını Nasıl Etkileyecek?

Dünyanın en büyük blockchain ve kripto para etkinliklerinden birisi olan Consensus, geçtiğimiz yıllarda Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin fiyatına ciddi bir etki yapmasının yanı sıra katılımcılarının unvanı  ile de adından sıkça söz ettirmişti.

2019 yılında beşincisi düzenlenecek olan Consensus’un tarihi de 14-16 Mayıs olarak belirlendi.  Özellikle 2017 yılında gerçekleştirilen Consensus etkinliği öncesi bir Bitcoin’in birim fiyatı 1.326 dolar civarında gezinmekteyken, etkinlik esnasında BTC 2.721 dolara kadar çıkmış ve fiyat kendisini ikiye katlamıştı.

Bloomberg’in de konu hakkında yayınladığı bir haberde Consensus için ”boğa tetikleyicisi” terimini kullanması ve birçok uzmanın bununla hem fikir olduğunu dile getirmesi, kripto para yatırımcıları için bu etkinliği ön plana çıkarmaya yetti.

Ancak daha sonra 2018 yılında yaşanan Consensus etkinliğinde Bitcoin ve genel olarak diğer kripto para birimlerinin nispeten düşük seyretmesi, Consensus için olan beklentiyi nispeten azalttı.

Total crypto market capitalization

Tom Lee o tarihlerde yaptığı açıklamada, Consensus 2018’in beklenen yükselişi getirmemesinin en büyük sebebinin, Bitcoin’in hali hazırda ciddi bir ayı baskısı ile karşı karşıya olması olarak belirtti. 2018 yılı ayı piyasası bilindiği üzre bütün kripto para piyasasında %80 civarı bir düşüşe neden olmuştu ki Consensus bile buna çare olamadı.

2019 Consensus Etkisi Nasıl Olacak?

Ancak 2019 yılına ve mevcut gelişmelere bakıldığında, Bitcoin’in (BTC) Nisan ayı ile yükselişe geçmesi ve şuan 5.500 dolar üstüne çıkmak için ek bir tetiklemeye ihtiyaç duyması, Consensus için birebir eşleşme sağlayabilir. Coinbase CEO’su Brian Armstrong gibi önemli isimlerin konuşma yapacağı etkinlik, sektörün önemli isimlerini bir araya getirmesi ile olumlu bir etki yaratabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment