Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yaklaşan FED Toplantısı Bitcoin’i Yükseltebilir!

Lider kripto para birimi Bitcoin geçtiğimiz aylarda tarihinde ilk defa Federal Rezerv’in faiz indirimi ile karşı karşıya kalmış ve yapılan indirim sonrası pozitif yönlü bir hareket yaşamıştı.

Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin oluşturduğu ekosistem, geleneksel finans piyasalarına göre oldukça yeni ve bu sebepten farklı etkilere nasıl tepki göstereceği tam olarak kestirilememekte. Bitcoin’in tarihindeki ilk faiz indirimine verdiği olumlu tepki ise, bunun benzerlerine de yükseliş yanlısı bir yanıt vereceği ihtimalini ortaya çıkardı.

Federal Rezerv ise bu haftanın sonlarına doğru piyasa gözlemcileri ile yeniden bir araya gelecek ve uzmanlar 25 baz puan faiz indirimi daha gelebileceğini düşünmekte. Böyle bir faiz indirimi Bitcoin de dahil birçok varlık sınıfının kısa vadeli yükselişine yardımcı olabilir.

DeVere Group EO’su Nigel Green Pazartesi günü yayınladığı bir gönderisinde FED’in faiz indirimi konusunda Avrupa Merkez Bankası’nı izleyebileceğini ve çeyrek puan daha indirim olabileceğini vurguladı. Green’e göre olası bir yeni faiz indirimi Bitcoin’in yatay grafikten çıkıp, sağlıklı bir yükseliş elde etmesini sağlayabilir.  Lider kripto para birimi özellikle bir haftadır yatay bir grafik çiziyor ve bunun yerine Ethereum ciddi bir yükseliş elde etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment