Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yale’ın Ardından 5 Büyük Üniversite Daha Kripto Para Yatırımı Yaptı!

Yale Üniversitesi’nin kripto para fonlarına yatırım yaptığının açıklanmasının ardından çıkan haberlerde, 5 farklı büyük üniversitenin de benzer bir şey yaptığı belirtildi.

Harvard, Stanford, Massachusetts, Dartmouth College ve North Carolina Üniversiteleri’nin de en az birer kripto para fonuna yatırım yaptığı ifade edildi. Olayla ilgili ismi açıklanmayan kaynaklara dayandırılan bilgilere göre, bu ünivesitelerin on milyonlarca dolar tutarında kripto para fonlarına para aktardıkları kaydedildi.

Konuyla ilgili haberler yapan The Information dergisinin editörü Jon Victor, şunları söyledi:

”Bu tarz büyük üniversitelerin bu fonlara yatırım yapması, aslında çok büyük bir haber. Bu, sektörün değişmeye ve olgunlaşmaya başladığının önemli bir göstergesi. Birçok kurumsal yatırımcının, yüksek risk sebebiyle kripto paralardan kaçındığını biliyoruz ancak bu çapta büyük üniversitelerin işin içine girmesi, onların bir sonraki hareketi açısından da çok çok kritik bir durum.”

Aslında, Mike Novogratz’ın başını çektiği birçok kripto para analistinin, Bitcoin’deki bir sonraki boğanın fitilini kurumsal yatırımcıların işin içine girmesinin ateşleyeceği yönündeki yorumlarına bakıldığında bu tarz hamlelerin önemi bir kat daha artıyor.

Kripto paraların barındırdığı yüksek volalite ve beraberinde getirdiği riskler, şimdiye dek birçok büyük yatırımcıyı sektörden uzak tutmuştu. Son dönemde gelen bu tarz haberler ile, kurumsal yatırımcının sektöre ciddi kaynak aktarması bekleniyor. Bu kaynağın aktarımı ile birlikte de, birçok otorite Bitcoin ve diğer kripto paraların fiyatlarında bir artış bekliyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment