Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yapay Zeka Projesinden Milyon Dolarlık Rug-Pull: Token Fiyatı Sıfırlandı!

Yapay zeka ve şifreleme konularında çalışan kripto para projesi Encryption AI (0XENCRYPT), kurucusu tarafından 2 milyon dolarlık rug-pull’a maruz kaldı.

Kripto para piyasası bir rug pull vakasına daha ev sahipliği yaptı. Yapay zeka projesi Encryption AI’in geliştiricisi 2 milyon dolarlık rug-pull gerçekleştirdi.

Diğer dolandırıcılık olaylarından farklı olan ise kurucunun bir özür mektubu yayınlayarak kumar bağımlılığını gerekçe göstermesi oldu. 1 Temmuz günü yaşanan olay sonrasında 0XENCRYPT fiyatı %98’den fazla değer kaybederek adeta sıfırlandı.

Projenin 2 milyon dolarlık değeri, kurucunun rug-pull hamlesi sonrasında dakikalar içerisinde 20 bin dolara düştü. Kurucu veda mektubunun ardından projeye ait tüm sosyal medya hesaplarını sildi.

Kurucu yaptığı açıklamada, kumarda 300 bin dolar kaybettiğini belirtmekle yetindi ve yatırımcılara projenin geri döneceğine dair bir söz vermekten çekindi.

CoinGecko verilerine göre rug-pull ile birlikte kısa sürede %98,92 değer kaybeden 0XENCRYPT, 2,05 dolar seviyesinden 0,022 dolara kadar düştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!