Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yaşanan Düşüşe Rağmen Bitcoin, 2017 Ocak Ayından Bu Yana Apple Hisselerinden Daha Fazla Kazandırdı!

Kripto para piyasası şu sıralar sert bir ayı piyasası etkisinde olsa ve 2018 yılının başından beri düşüş yaşansa da, görünüşe göre dünyanın en büyük teknoloji devleri karşısında hala kazanç konusunda daha önde bir konuma sahip. ABD hisse senedi piyasası geçtiğimiz sene aynı kripto paralar gibi çok büyük bir boğa piyasasına tanıklık etmiş ve Alphabet (Google) ve Apple gibi firmalar rekor üstüne rekor kırmıştı.

Geçtiğimiz iki yıl içerisinde Apple (AAPL) hisseleri 115 dolardan 165 dolara çıktı ve yaklaşık %43.7’lik bir artış sergiledi. Google’ın üst firması olan Alphabet ise hisse başına 792 dolardan, 1,071 dolara çıkarak %32.7’lik bir artış elde etti.

Aynı süre boyunca, lider kripto para birimi Bitcoin’in fiyatı 1.000 dolar ortalamadan, 3,155 dolara çıktı ve bu da yaklaşık %215’lik bir yükseliş anlamına geliyor. Kripto para birimlerinin 2018 Ocak ayından bu yana %85 civarı düşüş yaşadığı da göz önüne alınırsa, uzun vadede bu hala inanılmaz bir kazanç ve yükseliş anlamına gelmekte.

BTC (mavi), Apple (kırmızı), Alphabet (turuncu)

Eleştirmenler Bitcoin’in Öldüğünü Düşünüyor

Kripto para sektörünü düzenli olarak eleştiren isimler, yaşanan mevcut düşüşü fırsat bilerek kripto para birimlerinin balon olduğu ve artık balonun patladığı savlarını tekrar etmeye başladılar. Ancak unutulmaması gereken konu, özellikle geçtiğimiz 2 ay süresince sadece kripto para sektörünün değil, Dow Jones, S&P 500 ve buna benzer devasa geleneksel isimlerin de rekor düşüşler yaşadığıdır.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment