Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yatırım Danışmanı Bitcoin Milyon Dolar Olabilir Dedi, Nedenini Açıkladı

Bitcoin, son iki gün içerisindeki yüksek performansıyla rekor üstüne rekor kırdı ve 23 bin dolara kadar çıktı. Tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan BTC, kripto para piyasası bir yana, tüm dünyanın dikkatini üzerine topladı. Şu anda 22 bin 800 dolar seviyesinde fiyatlanan Bitcoin için gelen yeni fiyat tahminleri ise dudak uçuklatan cinsten. 100 bin, 200 bin dolar tahminleri havada uçuşurken bir yatırım danışmanı Bitcoin’in “milyon dolar” olabileceğini söyledi.

Fox Business‘da Bitcoin üzerine değerlendirmelerde bulunan sunucu Charles Payne, yatırım uzmanlarının fikrini almadan önce Bitcoin’de görülen ani sıçrama ve Guggenheim’dan gelen “Bitcoin 400 bin dolar olmalı” yorumuna değindi. Ardından yatırım danışmanı Brock Pierce‘i programa konuk ederek kendisine Bitcoin hakkında birkaç soru yöneltti. Sunucu, Pierce’in öncelikle Bitcoin’de görülen son fiyat hareketliliğini ve kurumsallardan gelen talebi değerlendirmesini istedi.

Pierce, sözlerine Guggenheim’ın BTC yorumuna atıfta bulunarak başladı:

“Bitcoin 400 bin dolar da olabilir, milyon dolar da olabilir. Hatta 0 dolar bile olabilir. Karşımızda iki seçenek var: Bitcoin ya başarılı olup insanların ondan beklediklerini yerine getirecek ya da başarısız olacak. Temelde herkes bunun üzerine bahse giriyor.”

Bitcoin’in başarılı ya da başarısız olacağı üzerine bir yol ayrımı olduğuna dikkat çeken Pierce, finansal belirsizliklerde insanların piyasalar konusunda endişelenebildiklerini söyledi. Bu belirsizlik ortamında ise borsaların ve emtiaların oldukça yüksek talep gördüğünü belirten uzman,  Bitcoin gibi kripto paraların da bu belirsizlik içinde büyük bir alıcı bulduğunu belirtti.

Peki neler değişti?

Sunucu, Pierce’in bu açıklamasının ardından insanları kripto paralara yöneltecek kadar nelerin değişmiş olabileceğini sordu. Uzman, geleneksel finans piyasasının kripto paralara saygı duymayı öğrendiğini dile getirdi ve şunları söyledi.

“Wall Street’ten bazı şirketler, hatta PayPal bile kripto para sektörüne giriş yaptı. İlk zamanlar bu tip gelişmeler rüya gibi geliyordu ancak şimdi her şey gerçek. Boğa piyasasında BTC’nin piyasalardaki rolünün onaylandığını gördük.”

bitcoin-yatırımLuke Lloyd da yorum yaptı

Sunucu, Pierce’in ardından bir diğer yatırım danışmanı olan Luke Lloyd’a bağlandı. Sunucu, uzmana şunu sordu:

“En son konuştuğumuzda Bitcoin için oldukça bullish yorumlar yapmıştın. Hatta BTC için 50 bin dolarlık bir hedefin olduğunu söylemiştin. Guggenheim ise 400 bin doları hedef gösterdi. Tahminini yukarı çekmeyi düşünüyor musun?”

Luke Lloyd, kısa vadede BTC’nin 30 bin dolar seviyesine gelmesini öngören Lloyd, uzun vadede bu rakamın 2021 yılında 50 – 100 bin dolara kadar çıkabileceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!