Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yatırım Devi Fidelity’den Bitcoin ETF Onayı İçin Yeni Adım: SEC Başvurusunu Güncelledi!

4,5 trilyon dolar varlık yöneten yatırım devi Fidelity, Bitcoin (BTC) ETF başvurusunda yaptığı güncellemeyle birlikte onayın yaklaşıyor olabileceğine dair bir sinyal verdi.

Kripto para piyasası adeta gelecek bir spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) onayına kilitlenmişken sürece dair heyecanlandıran bir gelişme yaşandı.

Trilyonlarca dolar varlık yöneten yatırım şirketi Fidelity, spot Bitcoin ETF başvurusuna dair dosyayı güncelleyerek tekrar sundu. Bu güncellemenin, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) geçtiğimiz haftalarda ETF ihraççıları için gönderdiği bir e-posta’nın cevabı olarak gerçekleştiği düşünülüyor.

Fidelity tarafından sunulan güncellemede saklama düzenlemeleri, değerleme ve fiyatlandırma kaynakları, GAAP uyumluluğu, düzenleyici belirsizlikle ilgili risk açıklamaları, madencilik enerji tüketim özellikleri gibi ayrıntılar yer aldı.

Bitcoin için dönüm noktası

Deneyimli piyasa analistleri, spot Bitcoin ETF başvurusunun SEC tarafından onaylanması halinde başta Bitcoin olmak üzere kripto para piyasasına milyarlarca dolar değerinde para akışı sağlanacağına inanıyor. Eğer bu gerçekleşirse Bitcoin’in için bir dönüm noktası olacağını düşünen analistler, ETF onaylarının da toplu bir şekilde gelmesini bekliyor.

Geçtiğimiz pazartesi günü BlackRock’ın spot Bitcoin ETF başvurusunun onaylandığına yönelik bir yalan haber bile Bitcoin fiyatını dakikalar içerisinde 2 bin dolar yükseltmeye yetmişti. Bloomberg’in ETF analisti Eric Balchunas, bir sabah uyandığımızda bu haberin gerçek olacağını ve o gün geldiğinde kripto para piyasası için her şeyin değişeceğini dile getirmişti.

Geçtiğimiz hafta Cathie Wood’un yatırım şirketi Ark Invest’de benzer bir adım atarak spot Bitcoin ETF başvurusunun güncellenmiş halini SEC’ye sunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!