Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yatırım Devi Fidelity’den Kripto Paraların Ardından Şimdi de NFT ve Metaverse Adımı

Yönetimi altında 10 trilyon dolardan fazla varlık bulunduran yatırım devi Fidelity Investments, hizmetlerini metaverse’e taşımak için üç farklı patent başvurusunda bulundu.

Lisanlı ticari marka avukatı Mike Kondoudis 26 Aralık tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Fidelity’nin ABD Patent Ticari Marka Ofisi’ne (USPTO) üç ticari marka için başvuru yaptığını söyledi. Yapılan başvuruların ana temasının sanal dünyada finansal hizmetler üzerine olduğu görüldü.

Fidelity’nin patent başvurusunun NFT’ler, NFT pazar yerleri, sanal dünyada emlak, arsa danışmanlığı ve kripto para ticareti gibi genel ticari alanların yanı sıra Fidelity’nin uzmanlık alanı, varlık yönetimine dair birçok ibare de bulundu. Şirketin başvurusunun önemli bir kısmının, metaverse ve sanal dünyalarda yatırım fonu hizmetleri, emeklilik planları, yatırım yönetimi hizmetleri, bilanço ve kredi kartı yönetimi hizmetleri, varlık transfer ve ödeme hizmetleri gibi sanal dünyada finansal hizmet alanları üzerine yoğunlaştığı görüldü.

Dijital varlıkları benimseme konusunda diğer köklü finans şirketlerinden daha hızlı davranan Fidelity, geçtiğimiz ay bireysel müşterileri için komisyonsuz Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) alım satım hizmetlerini başlatmıştı. Kanada’da bir Bitcoin ETF’i ve ABD’de birden fazla kripto ve metaverse temalı yatırım fonu bulunan şirketin bir Bitcoin emeklilik portföyü oluşturma planı da bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!