Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yatırım Uygulaması Investr, Kendi Kripto Para Endeksini Piyasaya Sürdü!

6 Şubat tarihinde yapılan bir basın açıklamasına göre, yatırım uygulaması Investr, kullanıcıların kripto para piyasalarını takip edebilmesini sağlayacak bir kripto para endeksini kendi platformlarına entegre edecek.

Investr’nin kripto para endeksi temel olarak kripto para piyasasındaki fiyat hareketliliklerini takip edecek ve önde gelen kripto para pariteleri için fiyat kıyaslamaları yapacak. Endeks bunun yanı sıra ödeme tokenleri, hizmet tokenleri, varlıklar gibi bir çok ”dijital varlık” kategorisine sahip. Uygulama üzerindeki kripto para birimleri her çeyrek dönemde tekrar değerlendirmeye alınacak ve bu sayede stabil ve istikrarlı kripto para birimleri uygulamada kalırken, fiyat konusunda çok büyük değişimler yaşayan kripto para birimleri ise uygulamadan kaldırılacak.

Basın saatine göre Investr üzerinde izlenebilecek bazı kripto para birimleri arasında Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash ve EOS yer alıyor. Investr tarafından yapılan açıklamada endeksin, bireysel yatırımcıların kendi portföylerine olan kripto para yatırım etkisini görebilmelerinin amaçlandığı da ifade edildi. Geleneksel endekslerin sadece varlık sınıfı üzerindeki etkisini görmeyi sağladığını ve direkt olarak portföye olan etkiyi göstermediğini belirten Investr sözcüsü, bu durumun bireysel yatırımcı için pek bir işe yaramadığını vurguladı.

”Geleneksel endeksler yatırımcının portföyü üzerine değil, varlık sınıfının üzerine olan etkiyi ölçerler. Bu, nispeten daha küçük yatırımcılar için mantıklı bir ölçüm yolu değildir. Investr Kripto Endeksi temel olarak bu sorunu çözmeye odaklanıyor.”

Investr gibi uygulamaların kripto para birimlerine yönelik girişimler yapması, sektörün küresel tanınırlığa ulaştığının da bir göstergesi olarak algılanabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment